Helstekt kalkunfilet med urter

Enkelt
60 min.
Estragon og basilikum gir god smak til kalkunkjøttet. Server med ovnsbakte grønnsaker og fløtesaus, for en klassisk søndagsmiddag.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kalkunfilet:

Sett ovnen på 160 grader.

Skyll og tørk kalkunfileten godt.

Ha Melange i en kald stekepanne og varm opp til den er lysebrun. Brun fileten pent hele veien rundt.

Legg den i et ovnfast fat og dryss med salt, pepper og urter. Hell fettet fra pannen over. Stikk et steketermometer midt i fileten. Sett fileten i ovnen ved 160 grader og stek midt i ovnen ca 40 minutter.

Hell på kyllingbuljongen etter ca halv steketid.

Stek til termometeret viser 72 – 75 grader. Ta ut fileten og sil kraften. La fileten hvile minst 15 minutter før den skjæres i tynne skiver.

Saus:

Brun Melange i en kjele. Tilsett hvetemelet og rør til det blir nøttebrunt.

Ta kjelen av platen og tilsett ca. halvparten av kraften. Rør godt hele tiden. Tilsett resten av kraften og la sausen koke noen minutter.

Tilsett fløten og smak til. Server kalkunfileten med ovnsstekte grønnsaker.

Ovnsstekte grønnsaker:

Del opp grønnsakene og ha i de i en ovnfast form. Når du tar ut kalkunen så setter du opp varmen på ovnen til 220 grader og lar grønnsakene steke i 20 minutter.

Legg i bønnene når det er ca. 5 minutter igjen av steketiden.

Antall porsjoner:

  • KALKUNFILET:
  • 600 g kalkunfilet
  • 3 ss Flytende Melange
  • 1 ts salt
  • 0.2 ts pepper
  • 1 ts estragon, tørket eller fersk
  • 1 ts basilikum, tørket
  • 4 dl vann
  • 1 stk terning kyllingbuljong
  • SAUS:
  • 3 ss Melange
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl stekesjy
  • 1 dl matfløte
  • Salt og pepper
  • OVNSSTEKTE GRØNNSAKER:
  • 1 pose rosenkål, delt i to
  • 1 stk rødløk, i tynne båter
  • 2 stk gulrot, i skiver
  • 150 g grønne bønner

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.