Italienske påskebrød

Middels
160 min.
Hvem kan vel motstå disse nydelige påskebrødene? Pastellfargede egg i luftige, søte brød passer perfekt til påskefrokosten. Eggene blir kokt mens brødet steker, og nytes sammen med det saftige, nystekte brødet. Oppskriften gir 8 påskebrød.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Deig:

  1. Ha melk, gjær, salt, egg, sukker og mel i en bolle og elt med en kjøkkenmaskin i 15 minutter.

  2. Tilsett kald Melange i terninger og la deigen elte i 15 minutter til.

  3. Dekk til bollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i 45 minutter.

Farging av egg:

  1. Mens deigen hever kan du farge eggene.

  2. Ta fire skåler med vann og tilsett rød, grønn, gul og blå konditorfarge i hver sin skål. La eggene ligge i det fargede vannet i 15 minutter.

  3. Løft eggene ut, og tørk dem godt. Eggene skal ikke kokes, de bakes med brødene i ovnen.

Påskebrød:

  1. Del deigen i 16 like store emner og trill ut til fletteemner på cirka 15 centimeter.

  2. Fest to fletteemner i toppen og flett ved å snurre de rundt hverandre. Form fletten til en sirkel med plass til egg i midten.

  3. Legg påskebrødene på et bakepapir og dekk til med et kjøkkenklede. La de etterheve i 45 minutter.

  4. Sett ovnen på 210 grader.

  5. Pensle påskebrødene med vispet egg.

  6. Legg et farget egg i midten av hvert påskebrød og stek brødene i 15 minutter.

  7. La påskebrødene hvile i 10 minutter før du nyter saftig, nystekt brød med perfekt kokt egg i midten.

  8. Tips! Vil du lage påskebrødene litt grovere, kan du erstatte 2 dl av hvetemelet med sammalt hvetemel. Du kan også utelate sukkeret for en mindre søt variant.

Antall porsjoner:

  • 2.5 dl melk, romtemperert
  • 0.5 pk tørrgjær
  • 0.75 ts salt
  • 1 stk egg til deigen
  • 50 gram sukker
  • 5 dl mel
  • 1 stk egg til pensling
  • 75 gram Melange
  • 8 stk fargede egg, rå

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter