Krabbelurer

Middels
60 min.
Krabbelurer er kaker stekt eller kokt i smult. De smaker litt som vafler, og er i utgangspunktet like enkle å lage. Kaken har trolig fått navnet sitt fordi fasongen gjerne er litt usymmetrisk og rar. En fjern slektning til krabbelurene er churros, som er veldig populært i Spania og andre spansktalende land. Kakene kan fryses og tines opp i en liten gryte så de ikke blir tørre, men smaker aller best når de er helt ferske og nytes med et lett melisdryss over. Denne oppskriften gir ca. 50 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Smelt Melange i en kjele.

  2. Visp egg og sukker lett og luftig. Tilsett Melange og melken. Sikt på hvetemelet med bakepulveret og tilsett sitronskallet. Arbeid røren raskt sammen.

  3. Varm opp Flott Matfett i en ikke for stor kjele til 180 grader. Det er viktig at det er god høyde på fettet i gryten. Bruk termometer for å kontrollere temperaturen. Den bør være ca. 180 grader før kakene legges i.

  4. Form røren til små kuler med to skjer og legg dem forsiktig i det varme fettet, Vend dem så snart de kommer til overflaten og kok dem pent brune og gjennomstekt.

  5. Tips! Krabbelurer smaker best når de er nykokte med melisdryss og revet sitron skall. De er svært enkle å lage.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram

Melange

Flott matfett

Kommentarer

  • Bruker
    Steinar Gran

    Jeg vil ha en av disse til kjæledyr

Lignende oppskrifter