Oreo cupcakes

Middels
45 min.
Oreokaken har på kort tid rukket å bli en klassiker verden over. Den gode smaken av sjokolade, sammen med fyldig krem og knasende sprø kjeks, er en vinneroppskrift som mange gjester setter pris på. I denne oppskriften har vi laget porsjonskaker av oreokaken – ypperlig når det kommer få gjester eller når du bare vil lage noe godt til kaffen. Oppskriften gir 6 oreo cupcakes.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bunn:

Knus de 12 oreokjeksene til fine smuler og bland de godt inn med flytende Melange.

Fordel kjeksrøren i 6 porsjonsformer, enten kakeringer på 5 centimeter eller høye muffinsformer, og sett kaldt mens du tilbereder resten.

Ostekrem:

Legg gelatinen i bløt i en skål med kaldt vann i cirka 10 minutter. Ta opp gelatinplatene og klem vannet godt ut av dem. Ha gelatinen i en bolle eller skål som tåler varme, og hell 4 ss kokende vann over gelatinen så den smelter.

Pisk kremfløten til den danner små topper. Rør forsiktig inn kremost, vaniljesukker og melis.

Knus 6 oreokjeks i større biter og vend kjeksen inn i ostemassen.

Hell den avkjølende gelatinen over i ostemassen. Rør godt rundt.

Fordel ostemassen over de 6 bunnene og sett kaldt i minst 1 time.

Sjokoladetopping:

Smelt kokesjokoladen i en kjele eller mikrobølgeovn, og rør inn kremfløten.

Sett sjokoladeblandingen kaldt mens oreokakene setter seg.

Ved servering:

Ta oreokakene ut av formene.

Pisk sjokoladetoppingen og ha den over i en sprøytepose med tupp.

Fordel sjokoladetopping over kakene og pynt med oreokjeks på toppen.

Antall porsjoner:

  • BUNN:
  • 12 stk Oreokjeks
  • 4 ss Flytende Melange
  • OSTEKREM:
  • 200 gram kremost
  • 2 stk gelatinplater
  • 1.5 dl kremfløte
  • 0.5 dl melis
  • 6 stk Oreokjeks
  • 4 ss kokende vann
  • SJOKOLADETOPPING:
  • 150 gram kokesjokolade
  • 2 dl kremfløte
  • 3 stk Oreokjeks til pynt

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

  • User
    Linda

    Hei😊
    Det står ikke vaniljesukker i ingredienslisten, men i fremgangsmåten så står det at man skal ha i vaniljesukker😉.
    Hvor mye er det snakk om?

    • User
      Karina

      Hei Linda, det er en liten skrivefeil. Du kan sløyfe det, eller bruke 0,5 ts dersom du vil tilsette litt.

      • User
        Linda

        Slumpa litt oppi, det ble helt supert. God oppskrift!
        Takk.

  • User
    hi

    Hvilken kremost er det?

    • User
      Karina

      Hei! Her kan du bruke en naturell kremost 😊

Lignende oppskrifter

Verdens beste vafler

Enkelt
30 min.

Eplekake

Enkelt
50 min.

Saftige lyse muffins

Enkelt
40 min.