Med alle ingrediensene i en form har du en enkel hverdagsmiddag med deilige asiatiske smaker. De saftige kyllinglårfiletene gjør retten ekstra god, men du kan også bruke kyllingfileter som du deler i to hvis du foretrekker det. Lårfilet er renskåret kjøtt fra overlåret på kyllingen, og har naturlig mer fett enn brystfilet. Dette er noe av årsaken til at det er mørere og mer saftig enn kyllingfilet.

Ingredienser

4 porsjon

600 gram kyllinglårfileter (uten skinn og bein)

Til marinade:

0.5 dl soyasaus
0.5 dl flytende honning
1 ts limeskall
2 ts limesaft
1 ts sesamolje
1 ts sesamfrø
1 fedd hvitløk

Til resten

1 stk løk
1 stk gulrot
1 fedd hvitløk
2 cm fersk ingefær, revet
6 dl kyllingkraft
3 dl jasminris
150 gram frosne erter
2 stk vårløk
2 ss fersk koriander
1 stk lime

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Ole Petter Gundersen

    Omfattende koking, men resultatet ble bra. Risen ble smakfull. Brukte pak choy istedenfor erter. Lagde kraftigere buljong og brukte mer hvitløk enn i oppskriften. Mer lime, sesamolje og sesamfrø gir også mer smak. Vær forsiktig med salt når du bruker buljong.

    • Cecilie

      Hei Ole Petter! Så hyggelig at oppskriften falt i smak, og takk for proffe tips! 🙂