Klassisk roastbiff med remulade
Den klassiske roastbiffen er en kjent og populær favoritt på koldtbordet, og det er svært enkelt å lage sin egen. Det eneste du trenger for et vellykket resultat er et steketermometer, og så lager den seg nesten selv. Roastbiffen smaker best sammen med en fyldig remulade og gjerne sammen med noen skiver løk, sylteagurk og potetsalat. Til koldtbordet anbefaler vi å beregne cirka 60 gram roastbiff per porsjon.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 125 grader.
2. Gni inn kjøttet med salt og pepper.
3. Varm opp en stekepanne med flytende Melange. Når flytende Melange er nøttebrun har pannen riktig temperatur til bruning av kjøttet. Brun kjøttet på alle sider.
4. Legg kjøttet over i en ildfast form og stikk et steketermometer i midten av kjøttstykket.
5. La kjøttet steke til det når en kjernetemperatur på 58 grader.
6. La kjøttet hvile minst 10 minutter før servering.
7. Server roastbiff sammen med Mills remulade på koldtbordet, eller lag smakfulle brødskiver med roastbiff, remulade, rødløk og tomat.
8. Roastbiffen holder seg god i tre dager i kjøleskap om den er pakket inn i plastfolie.
Tips!
Vil du ha kjøttet mer eller mindre stekt? Når steketermometeret viser 55 grader er kjøttet rødt, ved 58-65 grader er kjøttet rosa.
I listen over ingredienser tror jeg kokken har tatt vel hardt i!?? Skal det være nesten 5 kg kjøtt til 6 personer? Og 6 pk remulade??
Hei Erik! Takk for at du oppdaget feilen i oppskriften. Denne er beregnet på 4 porsjoner, ikke 1 slik det står nå. Vi skal få rettet den så fort som mulig. Lykke til med matlagingen! 😊
Hmm – for 12 måneder siden; «skal få rettet den så fort som mulig….» Det var ikke videre raskt!
Hei Kari! Denne retten er tenkt som én av flere retter på et koldtbord. Det er riktig at det skal stå en porsjon, men er altså ikke beregnet til én person. I teksten kommer det frem at en beregner 60 gram roastbeef per person. Håper det var oppklarende. Lykke til med matlagingen! 🙂