Rødvinskokte lammeskanker

Enkelt
150 min.
Langkokte lammeskanker i rødvin er kanskje den ultimate søndagsmiddagen. Server med potetmos og sesongens rotgrønnsaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Lammeskanker:

Gni lammeskankene inn med salt og pepper før du bruner dem i 100 g Melange i en stekepanne.

Legg de brunede skankene over i en kjele med lokk og kok ut panna med rødvin. Hell utkoket over skankene i kjelen, og fyll på med rødvin og vann til det står så vidt over kjøttet. Pass på å bruke en kjele som ikke for stor. Skankene skal stå med benpipen opp og gjerne litt trangt.

Legg i laurbærbladet og kvern litt pepper over.

La skankene trekke under lokk og ta ut skankene når kjøttet nesten løsner fra beina.

Skrell grønnsakene og kutt opp i litt grove terninger. Kok grønnsakene i sausen til de er så vidt gjennomkokte og jevn sausen med litt Maizena.

Smak til sausen med salt og pepper, og ha skankene tilbake i gryta noen minutter før servering.

Potetmos:

Kok skrelte poteter møre i usaltet vann og sil av.

Smelt inn 100 g Melange og litt melk og mos potetene grovt.

Smak til med salt og pepper, og server ved siden av lammeskankene, godt med rotgrønnsaker og rødvinsausen.

Antall porsjoner:

  • 4 stk lammeskanker, trimmet (be om dette i butikken eller hos slakteren)
  • 1 stk flaske rødvin
  • 1 stk laurbærblad
  • 200 g Melange
  • 4 stk gulrøtter
  • 1 stk sellerirot (liten)
  • 2 stk pastinakker
  • 2 stk persillerøtter
  • 2 stk gule løk
  • Maizena (maisstivelse) til jevning
  • 600 g mandelpoteter
  • Litt melk

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.