
Rødvinssaus
En skikkelig god rødvinssaus er det perfekte tilbehøret til godt kjøtt som lammestek, biff eller kalv. Å lage den selv fra bunnen av er ikke vanskelig. Det viktigste er å ta seg tid til å redusere (koke inn) sausen, slik at smaken og konsistensen blir riktig. Det kan derfor være lurt å bruke en vid gryte som gjør at væsken fordamper raskere. Om du vil tilsette litt ferske urter for ekstra smak, smaker det godt med en stilk fersk rosmarin eller timian i rødvinssausen.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
Finhakk sjalottløk og hvitløksfedd.
-
Varm opp en vid gryte på middels høy varme med flytende Melange og sukker til margarinen er gyllenbrun.
-
Tilsett løk og hvitløk og stek under omrøring til løken er myk og gyllen, men ikke svidd.
-
Hell over oksekraft/buljong, rødvin og eddik, og la sausen koke til halvparten av væsken har fordampet.
-
Sil sausen og ha den tilbake i kjelen.
-
Rør maisenna ut i kaldt vann og tilsett i sausen. Gi sausen et raskt oppkok slik at den tykner. Tilsett mer maisenna blandet med vann dersom du vil ha en tykkere saus.
-
Smak til med salt og pepper, og server mens sausen er varm.
Antall porsjoner:
- 1 stk sjalottløk
- 1 stk hvitløksfedd
- 4 ss Flytende Melange
- 1 ts sukker
- 5 dl oksekraft eller buljong
- 2 dl rødvin
- 2 ss balsamicoeddik (kan erstattes med rødvinseddik)
- 1 ss maisenna
- 2 ss kaldt vann
- Litt salt og pepper etter smak
Produkter i oppskriften

Kommentarer