Smultringer

Middels
120 min.
Varme smultringer er noe av det beste som finnes. Smultringer er i tillegg mye enklere å lage enn mange tror. De er som navnet tilsier, ringformet, og er for mange blant de syv slagene som bakes til jul. Etter at det ble laget spesielle utstikker bredte smultringene om seg, og på 50-tallet var det den mest populære julekaken av dem alle. 1 porsjon av denne oppskriften gir ca. 30 smultringer.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

 1. Smelt Melange i en kjele.

 2. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett fløten og den smeltede Melangen, og hvetemelet tilsatt kardemomme og hornsalt.

 3. Arbeid deigen raskt sammen. Dekk deigen til med plast, og sett den ca. 1 time i kjøleskap.

 4. Kjevle deigen ut ca. 1 cm tykk og stikk ut med en liten smultringeutstikker. Børst av overflødig mel. Legg smultringene på lett melet stekeplater eller fjøler, og dekk dem med et rent håndkle.

 5. Stikk ut alle smultringene før kokingen starter.

 6. Smelt Flott matfett i en ikke for stor gryte eller kjele. Det er viktig at det er god høyde på fettet i gryten. Bruk termometer for å kontrollere temperaturen. Den bør være ca. 180 grader før smultringene legges i. Vend smultringene så fort de kommer opp til overflaten. Vend dem hele tiden, slik at de blir jevnt brune. Kok smultringene til de er lysebrune og gjennomstekte, i ca. 5 minutter alt etter tykkelsen.

 7. Ha alltid et tettsluttende lokk og gode grytekluter i nærheten. Bruk en god hullsleiv til å vende smultringene med under kokingen. Hullsleiva er også lett å ta smultringene opp med når de er ferdige.

 8. Avkjøl smultringene på en rist med kjøkkenpapir.

 9. Tips! Om du ønsker kan du pakke de avkjølte smultringene i poser og fryse de til en senere anledning

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram

Melange

Flott matfett

Kommentarer

 • Bruker
  Jessy

  Mangler bakkepulver?

  • Mills
   Cecilie,

   Vi bruker hornsalt i denne oppskriften men du kan også bruke bakepulver hvis du foretrekker det. Lykke til med bakingen 😊

Lignende oppskrifter