Tacogryte

Enkelt
45 min.
Denne tacogryta er enkel å lage og smaker nydelig av taco. Ris og salat gjør måltidet komplett, og hvis du vil ha litt ekstra knas kan du servere sprø nachochips til.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Kok ris som anvist på pakningen. Sett til side.

  2. Tørk karbonadedeigen med tørkepapir, dette gjør det enklere å brune kjøttet.

  3. Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på høy varme. Når Melangen har fått nøttebrun farge, er temperaturen i stekepannen riktig. Er ikke stekepannen varm nok, vil karbonadedeigen begynne å koke i stedet for å bli brunet.

  4. Brun halvparten av karbonadedeigen. Ha over i en stor gryte. Gjenta prosessen med resten av kjøttet.

  5. Ha alt det brunede kjøttet i gryta og tilsett spisskummen, paprikapulver, chilipulver, finhakket løk og hvitløk. Rør om og la alt surre på svak varme i 10 minutter.

  6. Tilsett hakkede tomater og paprika. Skyll bønnene og ha i gryten. Rør om og smak til med salt og pepper.

  7. La tacogryten småkoke i 20 minutter.

Salat:

  1. Skyll og tørk salatbladene og skjær deretter i strimler.

  2. Ha salaten i en bolle med tomatbåter, agurkterninger og mais.

  3. Server tacogryten toppet med revet ost, finhakket koriander og rød chili, med salat og ris ved siden av.

Antall porsjoner:

  • 4 dl ris (f.eks langkornet eller jasminris)
  • 1 ss Flytende Melange
  • 600 gram karbonadedeig
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss malt paprika
  • 0.5 ss chilipulver
  • 1 stk løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 800 gram hakkede tomater
  • 1 stk rød paprika, i skiver
  • 1 stk grønn paprika, i skiver
  • 290 gram sorte bønner
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • SALAT:
  • 1 stk crispisalat, i strimler
  • 4 stk tomater, i båter
  • 0.5 stk agurk, i terninger
  • 160 gram mais
  • TOPPING:
  • 100 gram revet ost (f.eks. mozzarella)
  • 3 ss finhakket fersk koriander
  • 1 stk rød chili, i tynne skiver

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original

Flytende Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter