Tacosuppe med kalkun

Enkelt
30 min.
Rester av kalkun passer perfekt i en smaksrik tacosuppe. Har du ikke kalkun kan du bruke rester av kylling, pølser, kjøttdeig eller bare ekstra bønner. I tillegg til hvite bønner som vi har brukt her kan du også bruke kidneybønner og pintobønner. Suppen kan toppes med frisk koriander, rød eller grønn chili i skiver, små tomatterninger, avokado, revet ost, knuste tacoskjell, nachochips eller en rømmeklatt. Er dere flere som skal spise sammen kan du sette frem små skåler med topping, så kan alle velge det de liker best!
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha Flytende Melange i en gryte. Tilsett hakket løk og fres til den er myk.

  2. Tilsett tacokrydder og hvitløk og rør rundt.

  3. Hell på vann og hakkede tomater.

  4. Kok opp og tilsett bønner, paprika, mais og senk temperaturen til medium. La dette småputre i 30 minutter med lokket på snei.

  5. Tilsett kalkunkjøttet fem minutter før servering slik at det blir gjennomvarmt. Unngå å røre i gryten på dette tidspunktet, da vil kalkunkjøttet flise seg opp og bli «trådaktig» og tørt.

  6. Server i skåler med valgfri topping.

Antall porsjoner:

  • 3 ss Flytende Melange
  • 1 stk løk, finhakket
  • 4 ss tacokrydder
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 5 dl vann
  • 1 boks hakkede tomater (à 400 gram)
  • 1 boks hvite bønner (à 380 gram)
  • 1 stk rød paprika, skåret i terninger
  • 1 boks mais (à 380 gram)
  • 400 gram kalkunkjøtt i terninger

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original

Flytende Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter