Kung pao kylling

Enkelt
30 min.
Kung pao kylling er en av klassikerne fra det kinesiske szechuankjøkkenet. En fyldig kyllingrett med smak av både søt honning, chili og pepper. Server den med kokt ris og du har en komplett middag.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Marinade:

  1. Lag marinade ved å blande sammen pepper, maisenna og soyasaus.

  2. Skjær kyllingfiletene i biter på ca. 3×3 cm og bland dem med marinaden i en bolle. Sett bollen i kjøleskapet mens du forbereder grønnsakene.

Grønnsaker:

  1. Finhakk chili, hvitløk og ingefær. Del brokkolien i buketter og kutt vårløken i ringer.

  2. Varm opp en stekepanne på middels varme med 2 ss Mills Soyaolje. Fres chili, hvitløk og ingefær på middels varme i 2-3 minutter. Tilsett brokkolibukettene og vårløken og fres i ytterligere 2-3 minutter. Ha grønnsakene over på en tallerken og sett til side.

  3. Varm opp 2 ss Mills Soyaolje i stekepannen. Ta kyllingen ut av kjøleskapet og stek til den er gyllenbrun og gjennomstekt.

Saus:

  1. Bland sammen maisenna, vann, soyasaus, honning og Mills Peanut Butter.

  2. Hell sausen over i pannen med kyllingen. Tilsett grønnsakene, bland det hele godt sammen og stek videre i 2 minutter.

  3. Grovhakk peanøttene og strø disse over kung pao kyllingen til slutt. Server gjerne sammen med kokt ris.

Antall porsjoner:

  • MARINADE:
  • 1 ts pepper
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss soyasaus
  • 450 gram kyllingfilet
  • GRØNNSAKER:
  • 4 ss Mills Soyaolje
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 stk brokkoli
  • 2 stk vårløk
  • SAUS:
  • 1 ts maisenna
  • 3 ss vann
  • 2 ss soyasaus
  • 3 ss honning
  • 50 gram Mills Peanut Butter
  • 20 gram peanøtter (til pynt)

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Peanøttsuppe

Enkelt
30 min.

Biff- og peanøttgryte

Enkelt
30 min.

Ferske vårruller med peanøttsaus

Enkelt
20 min.