
Bakaliaros plaki – ovnsbakt torsk med tomat, løk og potet
Slik gjør du
-
Tørk torskefileten godt med kjøkkenpapir, del i porsjonsstykker og legg på en tallerken. Krydre med salt og pepper på begge sider.
-
Skjær rødløk i tynne skiver og finhakk hvitløken.
-
Smelt Olivero i en stekepanne på litt under middels sterk varme og tilsett løk og hvitløk. La det surre i cirka 10 minutter.
-
Skrell gulrøttene, skjær i tynne skiver og ha dem i stekepannen sammen med tomatpuré og knuste hermetiske tomater.
-
Kok opp og la tomatsausen småkoke i 15 minutter. Smak til med salt, pepper og halvparten av finhakket bladpersille.
-
Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
-
Skrell potetene og skjær i tynne skiver. Legg dem i bunnen av en ildfast form eller gryte og hell over nok vann til at potetene så vidt er dekket.
-
Legg torskestykkene oppå potetene og hell over tomatsausen.
-
Sett formen på rist midt i ovnen i cirka 60 minutter, til potetskivene er møre. Det er ikke nødvendig å dekke til formen.
-
TIPS: Følg med underveis om du trenger å tilsette mer væske. Ikke tilsett mer vann når det er mindre enn 15 minutter igjen av steketiden.
-
Dryss over resten av bladpersillen og server en enkel tomatsalat som tilbehør.
Antall porsjoner:
- 1 kg torskefilet
- 1 ss grovt flaksalt
- 1 ts pepper
- 3 stk rødløk
- 3 fedd hvitløk
- 100 gram Olivero Original
- 200 gram gulrøtter
- 1 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater, knuste
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 30 gram finhakket persille
- 500 gram poteter
Produkter i oppskriften

Lagde den idag,kjempegod 🌟 Men nok til 6 personer,nei slett ikke. Vi var 4 voksne,å bare en liten dasj igjen 🤗🤗 Hadde også potetene og vannet i en keramikkpanne i stekeovnen i 30 min.mens det øvrige ble fikset. Så 20 – 30 min.til slutt
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak, Jeija! Takk for innspill på tilsbruk og mengde 😊 Merk bare at våre oppskrifter er målt i antall porsjoner – ikke personer. Så 6 porsjoner til 4 voksne høres riktig ut 👍
60 min i ovnen er lenge i en travel hverdag. Brukte varmt vann og satte potetene i ovnen mens resten ble forberedt. Da var det tip top etter 30 min med alt i ovnen😋
Hei Kirsten! Godt at du fant din egen løsning og at det fungerte så bra! Takk for at du deler, og håper det smaker!