Boeuf Bourguignon

Middels
150 min.
Boeuf Bourguignon er en klassisk rett fra det franske kjøkkenet. Gryteretten kommer opprinnelig Bourgogne-regionen, derav navnet. Det er et område i Frankrike som er kjent for god vin og godt storfekjøtt, to av de viktigste ingrediensene i denne oppskriften. Boeuf Bourguignon er perfekt mat til mange og kan godt lages dagen før du venter gjester. Retten egner seg også godt til frysing, om du mot formodning skulle ha rester igjen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.

  2. Tørk kjøttet med tørkepapir og skjær i store terninger på cirka 3×3 centimeter.

  3. Finhakk løk og hvitløk.

  4. Skjær gulrøttene i skiver.

  5. Del soppen i fire.

  6. Rens småløken

  7. Smelt 1/3 av Olivero Original i en stor jerngryte på høy varme. Brun kjøttet i omganger og legg til side. Krydre med salt og pepper.

  8. Senk til medium sterk varme. Smelt 1/3 av Olivero Original og stek finhakket løk og gulrotskiver til løken er blank og myk.

  9. Legg kjøttbitene tilbake i gryta og dryss over hvetemel. Rør godt om og sett gryta i ovnen i 5 minutter.

  10. Ta gryta ut av ovnen og fyll på med vin, kraft, finhakket hvitløk, timian og laurbærblad. Kok opp under omrøring.

  11. Dekk med lokk (eller aluminiumsfolie) og sett gryta i ovnen i cirka 2 timer. Rør om av og til for å unngå at gryten brenner seg fast underveis.

  12. Smelt resten av Olivero Original i en stekepanne på medium sterk varme. Brun baconterningene sammen med soppen og småløken. La alt småsurre under omrøring i cirka 10 minutter.

  13. Ta gryta ut av ovnen når det gjenstår 15 minutter av koketiden. Rør inn grønnsakene og smak til med salt og pepper om nødvending. La alt småkoke under lokk på komfyren de siste minuttene.

  14. Server gryteretten med potetmos eller kokte poteter.

  15. Takk Laurent for oppskriften: Laurent Benguigui – latable.no

Antall porsjoner:

  • 800 gram høyrygg av storfe
  • 80 gram Olivero Original
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 stk gulrøtter
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl kjøttkraft (gjerne kalvefond)
  • 5 dl rødvin (gjerne fra Bourgogne)
  • 2 stk laubærblad
  • 3 stilker timian
  • 200 gram baconterninger
  • 200 gram sjampinjong
  • 10 stk hel småløk (eller små sjalottløk)
  • 1,5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.

Olivero Original

Kommentarer

  • Bruker
    Karin

    Denne er helt fantastisk. Denne retten lagde jeg sist helg. Får terningkast 6.

    • Mills
      Signe Marie,

      Tusen takk for super tilbakemelding og topp terningkast! Ha en strålende dag videre 🙂

  • Bruker
    Finn Gerner-Mathisen

    Hva enten du liker kjøtt eller ei; dette finnes ikke bedre. Smaken er aldeles hinsides praktfull, hver eneste bit en nytelse. Prøv gjerne med sellerirotmos. Ulefoss, Finn Gerner-Mathisen

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Finn, og tusen takk for herlige refleksjoner og ikke minst supert tips! Sellerirotmos hørtes aldeles nydelig ut som et alternativ til potetmosen 🙂 Ønsker deg en fin høstdag videre!

Lignende oppskrifter