Gazpacho

Enkelt
150 min.
Denne kalde tomatsuppen er en spansk nasjonalrett med røtter fra Andalucia. Det finnes mange ulike måter å tilberede gazpacho på, men den viktigste ingrediensen er gode solmodne tomater. Oppskriften har vi fått fra den spanske kokken Fernando Perez som driver tapasrestauranten La Sangria i Oslo. 1 porsjon er et glass som egner seg godt som en forrett.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Del tomater, agurk, paprika og løk i grove biter. Spar litt agurk og paprika til servering. Skrell hvitløksfeddene.

  2. Ha alle grønnsakene i en kjøkkenblender sammen med flytende Olivero, hvitvinseddik, salt og iskaldt vann. Kjør maskinen til alt er purert til en suppe. Om du ikke har blender kan du fint bruke en stavmikser.

  3. Sett suppen til avkjøling i kjøleskapet i cirka 2 timer før servering.

Krutonger:

  1. Mens suppen står til avkjøling kan du begynne på krutongene.

  2. Forvarm ovnen til 200 grader. Skjær brødskivene i terninger og ha i en blandebolle.

  3. Bland sammen flytende Olivero og finhakket hvitløk. Hell over brødterningene og rør godt sammen.

  4. Fordel brødbitene jevnt utover bakepapirkledd stekebrett og dryss over grovt salt.

  5. Stek midt i ovnen i cirka 10 minutter til de er gylne og sprø. Vend litt på brødbitene underveis med en stekespade slik at krutongene blir jevnt stekt.

  6. Fordel gazpachoen i skåler og dryss over avkjølte brødkrutonger og småbiter av paprika og agurk.

Antall porsjoner:

  • 1000 gram tomater
  • 1 stk agurk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 0.5 dl Olivero Flytende
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ts salt
  • 2 dl iskaldt
  • Krutonger:
  • 4 skiver landbrød
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss Olivero Flytende
  • 1 ss grovt flaksalt

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Spanske kjøttboller

Enkelt
80 min.

Franske bagetter

Middels
220 min.

Klassisk italiensk marinarasaus

Enkelt
30 min.