Greske kjøttboller

Enkelt
30 min.
Det greske kjøkkenet har mye godt å by på og greske kjøttboller, også kalt keftedakia, er en klassiker. Med smak av lam, hvitløk og urter er dette små smaksbomber som går godt med en hjemmelaget tzatziki og pitabrød.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Greske kjøttboller

  1. Finhakk løk, hvitløk og bladpersille og ha det i en bolle. Ha i saften fra en halv sitron.

  2. Tilsett lammekjøttdeig, spisskummen, oregano, salt og pepper og bland alt godt sammen.

  3. Form små kjøttboller på cirka 2×2 centimeter med hendene.

  4. Varm opp en stekepanne med Olivero på middels varme og stek de greske kjøttbollene i cirka 15 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend kjøttbollene underveis slik at de får stekeskorpe på alle sider.

Tzatziki:

  1. Riv agurken med et fint rivjern og ha den over på et kjøkkenpapir. Press ut mesteparten av vannet og ha agurken over i en bolle. Bland inn gresk yoghurt.

  2. Finhakk hvitløken og press ut sitronsaften, og ha det over i bollen.

  3. Finhakk dill og ha det i bollen sammen med salt og pepper, og rør alt godt sammen.

  4. Server sammen med de greske kjøttbollene og pitabrød.

Antall porsjoner:

  • KJØTTBOLLER:
  • 0.5 stk gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss bladpersille
  • 0.5 stk sitron
  • 400 gram kjøttdeig av lam
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 4 ss Olivero Original
  • TZATZIKI:
  • 0.5 stk agurk
  • 120 gram gresk yoghurt
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk sitron
  • 2 ss fersk dill
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.

Olivero Original

Kommentarer

  • Bruker
    Linda Magnussen

    Hei

    Jeg er dessverre allergisk mot Citrus… Forslag til noe jeg kan erstatte sitronen med?

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Linda, og takk for godt spørsmål. Her tror jeg at jeg ville droppet erstatning for sitron i tzatzikien, men lagt til litt mynte for ekstra friskhet. I kjøttbollene kan du godt erstatte sitronen med vann, kanskje med et ørlite hint av eddik? 🙂 Håper det smaker!

    • Bruker
      Anita Marie Hollingsether

      jeg har ikke lært at det skal være sitron i tzatziki, men litt olivenolje bruker jeg 🙂 (bodde i Hellas et par år).
      Her er min oppskrift:

      TZATZIKI
      (Gresk dressing)
      1 hel Agurk (raspes, saltes og legges i dørslag/klede og press ut saften)
      1 ss. Salt (strøs over agurken)
      2-4 Hvitløksbåter (presset)
      3 dl Mat-yoghurt (helst gresk yoghurt)
      1 ss. Oliven-olje
      Litt Pepper
      ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
      Når mest mulig saft er presset ut av agurken, blandes alt i en passende skål, og smakes evt. til med litt pepper.
      Settes kaldt i et par timer, eller over natten for best resultat.
      Tilbehør til Keftedes, men er også godt til Reker, fisk og kjøtt, og som dipp til snacks.

      • Mills
        Signe Marie,

        Takk for deling, Anita Marie 🙂

      • Bruker
        Kari

        Sånn er det jeg vil ha den også. Vil ikke ha hverken sitron eller dill i😊

      • Bruker
        Katarina

        Denne fremgangsmåten bruker jeg også. Fått den av vertinnen vår på Kreta😸

    • Bruker
      Bente Nordby

      Dette er ikke slik som en gresk husmor ville laget dem. Dopp sitron, spisskummin og og persille og ha i masse med hakket fersk mynte, så begynner det å ligne på no’😊hilsen en som var husmor i Hellas i 17 år En ting til : hvis du skal bruke persille i mat, bruk bredbladet og ha det i på slutten av koketiden, ikke i først som det nevnes her. Og en ting til: Hvis du vil ha ekte gresk mat, bruk google og skriv inn hva du ønsker å lage, messevis av gode oppskrifter. Lykke til!!
      hilsen Bente

      • Mills
        Anne Cathrine,

        Takk for mange gode innspill, Bente 😊

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter