Grillet halloumi

Enkelt
15 min.
Halloumi kommer opprinnelig fra Kypros og den salte osten er svært populær som meze, gresk tapas. Ifølge den greske kokken Georgios Fragkias, som har delt denne oppskriften med oss, er det vanlig å spise grillet halloumi sammen med vannmelon om sommeren. Den søte, friske melonsmaken er nemlig nydelig til den salte osten. Noe av det som gjør halloumi så spesiell er at den ikke smelter når den varmebehandles, og den egner seg derfor svært godt som en erstatning for kjøtt på grillen. Men vær obs på at den må stekes til den er gjennomvarm for å få bort den gummiaktige konsistensen som den har når den er kald. Derfor er det også viktig å spise osten ganske raskt etter at den tas av grillen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kapersdressing:

  1. Ha Olivero Flytende, sennep, honning, hvitvinseddik, koriander og kapers i et målebeger.

  2. Skyll og tørk sitronen godt. Rasp skallet og press ut saften. Ha sammen med de andre ingrediensene i målebegeret.

  3. Bruk en stavmikser til å kjøre alt sammen til en jevn dressing. Smak til med salt og pepper.

Salat:

  1. Skjær halloumi i cirka 1 cm tykke skiver. Halloumi trenger høy varme fra grill eller stekepanne for å få riktig konsistens. Det er fordi halloumi har et høyt smeltepunkt og kan smake gummiaktig om den ikke er gjennomvarm.

  2. Grill eller stek osteskivene på sterk varme i cirka 2 minutter på hver side. Om du bruker stekepanne kan du ha 1 ss flytende Olivero i stekepannen først. Osten skal være brunet og sprø på utsiden og litt myk inni.

  3. Fordel ruccolasalat utover et stort fat.

  4. Del vannmelon i biter og legg på salaten.

  5. Topp med nygrillet halloumi og dressing, og server med en gang.

Antall porsjoner:

  • KAPERSDRESSING:
  • 2 ss Olivero Flytende
  • 1 ts sterk sennep
  • 1 ts flytende honning
  • 0.5 ss hvitvinseddik
  • 1 ss fersk koriander
  • 0.5 ss kapers
  • 0.5 stk sitron, revet skall
  • 2 ss sitronsaft
  • 0.25 ts grovt flaksalt
  • 0.25 ts pepper
  • SALAT:
  • 250 gram halloumi
  • 65 gram ruccola (1 pose)
  • 1 kg vannmelon

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Tiropitakia – små ostepaier fra Hellas

Enkelt
60 min.

Greske pitabrød

Enkelt
90 min.

Spanakopita – gresk spinatpai

Enkelt
80 min.