
Grillet halloumi
Slik gjør du
Kapersdressing:
-
Ha Olivero, sennep, honning, hvitvinseddik, koriander og kapers i et målebeger.
-
Skyll og tørk sitronen godt. Rasp skallet og press ut saften. Ha sammen med de andre ingrediensene i målebegeret.
-
Bruk en stavmikser til å kjøre alt sammen til en jevn dressing. Smak til med salt og pepper.
Salat:
-
Skjær halloumi i cirka 1 cm tykke skiver. Halloumi trenger høy varme fra grill eller stekepanne for å få riktig konsistens. Det er fordi halloumi har et høyt smeltepunkt og kan smake gummiaktig om den ikke er gjennomvarm.
-
Grill eller stek osteskivene på sterk varme i cirka 2 minutter på hver side. Om du bruker stekepanne kan du ha 1 ss Olivero i stekepannen først. Osten skal være brunet og sprø på utsiden og litt myk inni.
-
Fordel ruccolasalat utover et stort fat.
-
Del vannmelon i biter og legg på salaten.
-
Topp med nygrillet halloumi og dressing, og server med en gang.
Antall porsjoner:
- KAPERSDRESSING:
- 2 ss Olivero Original
- 1 ts sterk sennep
- 1 ts flytende honning
- 0.5 ss hvitvinseddik
- 1 ss fersk koriander
- 0.5 ss kapers
- 0.5 stk sitron, revet skall
- 2 ss sitronsaft
- 0.25 ts grovt flaksalt
- 0.25 ts pepper
- SALAT:
- 250 gram halloumi
- 65 gram ruccola (1 pose)
- 1 kg vannmelon
Produkter i oppskriften

Kommentarer