Kremet kylling med sitron og parmesan

Enkelt
40 min.
Denne kremede kyllingen gir deg de klassiske italienske smakene av sitron, parmesan og timian, og en herlig følelse av å være i Italia på en varm sommerdag.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sammen hvetemel, parmesan, salt og pepper på en tallerken, og vend kyllingbrystene i melblandingen.

  2. Finhakk hvitløken.

  3. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med Olivero Flytende, og fres hvitløken i 2 minutter.

  4. Ha kyllingbrystene over i stekepannen. Brun kyllingbrystene på hver side i ca. 1 minutt.

  5. Legg på lokk, senk temperaturen ned til lav, og la kyllingbrystene steke videre i 7-10 minutter, avhengig av tykkelse.

  6. Del sitronen i skiver. Behold skallet på.

  7. Varm opp en gryte på middels varme og ha i kyllingbuljong, matfløte, sitronskiver, parmesan og timian. La det småkoke på lav varme til sausen tykner, cirka 10 minutter. Ha kyllingen i sausen når det gjenstår ca. 3 minutter av koketiden.

  8. Server den kremede kyllingen sammen med for eksempel nykokt spagetti og gjerne litt ekstra revet parmesan. Til fire personer trenger du 300 gram spagetti.

Antall porsjoner:

  • Kylling:
  • 3 ss hvetemel
  • 3 ss revet parmesan
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 750 gram kyllingbryst
  • 4 ss Olivero Flytende
  • 2 fedd hvitløk
  • Saus:
  • 1 stk sitron
  • 3 dl kyllingbuljong
  • 3 dl matfløte
  • 2 ss revet parmesan
  • 2 ss finhakket timian

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Cannelloni med ricotta og spinat

Middels
60 min.

Osso Bucco alla Fiorentina

Middels
160 min.

Enkel risotto med sopp

Enkelt
25 min.