Spanakopita – gresk spinatpai

Enkelt
80 min.
Spanakopita - eller gresk spinatpai med fetaost er en klassiker mange kjenner fra ferien. Marilena Mastorakis er kokk og halvt gresk. Sammen med faren, Manolis Mastorakis, eier og driver hun den greske restauranten Alexandros i Moss. Her deler hun sin beste oppskrift på spanakopita.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Finhakk rødløk og hvitløk, stek dette i litt Olivero til det er mykt.

  2. Tilsett dill, grovhakket vårløk og spinatblader. Det er viktig at spinaten er tørr når du har den i pannen. Er den våt, blir blandingen vannete.

  3. La alt surre til spinaten har falt sammen. La blandingen avkjøle litt.

  4. Smuldre fetaost i blandingen og rør inn eggene. Tilsett et par klyper salt og pepper etter ønske, men husk at fetaosten er salt i seg selv, så det er lurt å unngå å salte for mye.

  5. Smelt Olivero i en kjele.

  6. Legg det første arket med filodeig i en smurt ildfast form på cirka 26 x 20 centimeter. Du trenger cirka 7 til 8 ark med filodeig både over og under paifyllet. Det er viktig å pensle godt med Olivero mellom hvert filoark, ellers blir ikke paien ordentlig sprø.

  7. Når det siste laget med filodeig er lagt på, kan du pensle over en siste gang og strø på sesamfrø. Paien må deles opp i ønskede stykker før den settes inn i ovnen.

  8. Stekes på 170 grader på midterste rille i 35 til 40 minutter, til paien er gyllen og sprø.

Antall porsjoner:

  • 1 stk stor rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 bunt fersk dill
  • 6 stk vårløk
  • 750 gram spinat
  • 400 gram fetaost
  • 2 stk egg
  • Litt salt og pepper
  • 500 gram filodeig
  • 400 gram Olivero Original
  • 4 ss sesamfrø

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.

Olivero Original

Kommentarer

  • Bruker
    Rahel

    Mangler det filodeig i ingrendienslisten?

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Rachel, og takk for at du gjorde oss oppmerksomme på dette! Ser ut til at filodeigen har falt ut av ingredienslisten, ja. Tar en titt i arkivet og oppdaterer så snart som mulig! Ha en fin dag videre 🙂

  • Bruker
    Rudy

    Kommer til å lage snart, den er så god !!!

    • Mills
      Signe Marie,

      Så gøy at du vil teste, Rudy! Lykke til med matlagingen 🙂

Lignende oppskrifter