
Tiropitakia – små ostepaier fra Hellas
Slik gjør du
-
Sørg for at filodeigen er tint og romtemperert. Når du tar den ut av pakningen må arkene med filodeig ligge under et fuktig klede slik at de ikke tørker ut.
-
Smuldre fetaosten i en stor bolle. Tilsett egg, finhakket mynte og pepper og bland godt.
-
Smelt Olivero i en kjele.
-
Legg filodeigarkene oppå hverandre, med langsiden mot deg. Bruk en skarp kniv og del dem i 4 strimler.
-
Pensle det øverste laget med filodeig inn med Olivero.
-
Legg en liten spiseskje ostefyll nederst på strimmelen, cirka 2 centimeter fra kanten.
-
Løft nederste venstre hjørne av filodeigen opp og over fyllet slik at det dannes en triangel. Brett triangelen over til motsatt side og fortsett å brette fra side til side til det ikke er mer igjen av strimmelen.
-
TIPS: Du kan bruke to strimler filodeig per pai hvis du ønsker et tykkere lag. Beregn da dobbelt å mange ark til oppskriften.
-
Pensle den ferdige paien med et tynt lag Olivero og legg på bakepapirkledd stekebrett.
-
Gjenta prosessen til fyllet er brukt opp.
-
Stek ostepaiene midt i ovnen på 180 grader varmluft til de er gylne og sprø. Det tar cirka 15 minutter.
-
TIPS: Du kan også steke ostepaiene i en varm panne med Olivero, i 2 til 3 minutter på hver side, til de er sprø og har fått fin stekefarge.
Antall porsjoner:
- 5 ark filodeig
- 400 gram fetaost
- 2 stk egg
- 1 ss fersk mynte
- 1 ts pepper
- 150 gram Olivero Original
Produkter i oppskriften

Kan de fryses, ustekte eller stekte?
Hei Gerd. Ja, disse kan du fryse i rå tilstand. Lykke til! 🙂