
Hjemmelaget proteinbar med chia og peanøttsmør
Slik gjør du
-
Fjern stenene fra dadlene og bruk en food processor med kniv til å kjøre peanøttsmør og dadler til en jevn masse.
-
Tilsett havregryn, chiafrø og kokosmasse og kjør til alt er godt blandet. Blandingen skal være fuktig nok til at den henger sammen og ikke smuldrer lett. Virker blandingen tørr kan du tilsette flere dadler.
-
Kle en brødform med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover. Bruk baksiden på en stor skje til å pakke blandingen godt sammen i formen. Sett formen i fryseren i 20 minutter.
-
Ta bakepapiret med massen ut av brødformen og skjær i 2-3 cm tykke energibarer.
Sjokoladetopping:
-
Ha sjokolade og kokosfett i en kasserolle og smelt forsiktig under omrøring, på middels sterk varme.
-
Ringle varm sjokolade over energibarene med en skje. Sett kaldt til sjokoladen har stivnet.
-
Hjemmelagde energibarer kan ha inntil to ukers holdbarhet om du oppbevarer dem kjølig i en lufttett beholder. De kan også fryses om du ønsker det.
Antall porsjoner:
- 10 stk store dadler
- 200 gram Plantego' Peanøttsmør
- 2.5 dl lettkokte havregryn
- 2 ss chiafrø
- 1 dl kokosmasse
- Sjokoladetopping
- 50 gram 70 % sjokolade
- 0.5 ss kokosfett, for eksempel Delfia
Produkter i oppskriften

Hvor er proteinet i disse barene?
det er litt protein i alle ingrediensene.