Nice cream med peanøttsmør

Enkelt
80 min.
Navnet nice cream kommer fra engelsk og er en forkortelse av «banana ice cream». Nice cream er nemlig basert på noe så enkelt som frosne bananer som får en deilig og kremet konsistens når de mikses sammen i en blender eller food processor. Smaken kan varieres i det uendelige, men er du glad i kombinasjonen søtt og salt bør du prøve denne digge varianten med peanøttsmør og sjokolade.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

 1. Del bananene i skiver og legg dem i fryseren i 1 time.

 2. Kjør de frosne bananskivene og Plantego’ Peanøttsmør sammen i en blender. Pass på at blenderen er kraftig nok til å knuse is.

 3. Tilsett grovhakkede peanøtter og kjør blenderen på «pulse» til de er jevnt fordelt i bananisen. Spe på med mandelmelk til du har ønsket konsistens på isen.

 4. Om du ikke skal spise alt på en gang kan du ha isen over i en brødform og sette den i fryseren. Legg gjerne plastfolie helt ned på isen for å forhindre at det dannes snerk og iskrystaller på overflaten.

 5. Topp med grovhakket sjokolade ved servering.

Antall porsjoner:

 • 4 stk store, godt modne bananer
 • 4 ss Plantego' Peanøttsmør
 • 2 ss salte peanøtter
 • 3 ss mandelmelk (eller annen plantebasert melk)
 • 2 ss mørk sjokolade, grovhakket

Produkter i oppskriften

Plantego' Peanøttsmør

Plantego’ Peanøttsmør

Kommentarer

 • Bruker
  Elin

  Det er ikke en forkortelse, det er et ordspill. Nice cream/Ice cream. Nice fordi den smaker like godt, men er sunnere. Laget med bananer, ja, men ikke en forkortelse…

Lignende oppskrifter