
Eltefrie baguetter av rug
Slik gjør du
-
Bland 350 gram siktet rugmel, 150 gram sammalt rugmel, 0,25 teskje tørrgjær og 1,5 teskje salt i en stor bolle.
-
Tilsett 4 dl vann og bruk en slikkepott eller tresleiv for å samle ingrediensene til en deig.
-
Dekk bollen med plast og la den stå over natten på kjøkkenbenken (i minst 8 timer, og ikke mer enn 18 timer).
-
Deigen vil være klissete så dryss rikelig med rugmel over kjøkkenbenken før du har deigen over på benken. Dryss så godt med rugmel over deigen.
-
Bruk en deigskrape eller hendene for å samle deigen. Brett kantene inn mot midten cirka 12 ganger, eller til du har en deig du enkelt kan jobbe med.
-
Del deigen i to emner og rull emnene ut til baguetter.
-
Legg baguettene på et bakepapir, lag noen snitt på toppen og dekk til med et kjøkkenklede. La baguettene etterheve på kjøkkenbenken i 30 minutter.
-
Sett ovnen på 260 grader.
-
Sett bagetten inn i ovnen, senk temperaturen til 200 grader og stek på midterste rille i 30 minutter.
-
Nyt de eltefrie baguettene nystekte, med Soft Flora og ditt favorittpålegg.
-
Tips! Vil du ha baguetter allerede i dag? Bruk 1 pakke tørrgjær og la deigen heve i 1 time første gang.
Antall porsjoner:
- 350 gram siktet rugmel
- 150 gram sammalt rugmel
- 0,25 ts tørrgjær
- 1.5 ts salt
- 4 dl kaldt vann
- 50 gram siktet rugmel til utrulling
Hvis jeg vil lage denne med hvetemel og fine baguetter i stede, hva bytter jeg ut?
Hei Monica! Da kan rugmelet byttes ut med 500g hvetemel 🙂