
Eltefrie rundstykker med rug
Disse saftige rundstykkene med rug kan du enkelt lage på morgenen, så har du nystekte rundstykker til frokosten.
Ingredienser
Slik gjør du
Rør ut honningen i det lunkne vannet.
Dryss tørrgjær i vannet og la det stå i 5-10 minutter til det danner seg et kremet lag på toppen.
Bland alt det tørre godt, og hell halvparten i det våte.
Rør til du har en jevn røre, før du heller i resten av melet i flere runder.Deigen skal være klissete, men ikke rennende.
Smør et muffinsbrett med Soft Flora og dryss et tynt lag mel over.
Fordel røren med en spiseskje, men pass på å ikke fylle formene helt opp, for rundstykkene vil heve en del.
Strø gjerne over ekstra frø og nøtter.
Dekk brettet med plastfolie og la deigen heve i en times tid på et lunt sted.
Stekes på 200 grader i cirka 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.La rundstykkene avkjøle på rist.
Serveres lune med Soft Flora og deilig pålegg.