
Eltefrie boller uten melk
Slik gjør du
-
Bland sammen hvetemel, sukker, tørrgjær, salt og kardemomme i en bolle.
-
Smelt Soft Flora Spesial i en liten kjele eller i mikrobølgeovnen. Visp egget lett sammen med en gaffel.
-
Ha margarinen, egget og mandelmelken over i bollen og rør ingrediensene sammen med en sleiv til du har en klissete deig. Om deigen virker mer flytende enn klissete, kan du tilsette litt ekstra mel.
-
Dekk til bollen med plast og la den heve på kjøkkenbenken i minst 8 timer, men ikke lenger enn 15. Da kan gjæren dø.
-
Dryss 3 ss mel på kjøkkenbenken og hell deigen ut på benken. Dryss 3 ss mel over deigen og bruk en deigskrape eller hendene til å samle deigen. Vend den rundt 10 til 12 ganger til du har en deig som er enkel å jobbe med.
-
Del deigen i 12 emner. Rull emnene til boller og legg dem på et bakepapir. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la bollene etterheve i 30 minutter.
-
Varm opp ovnen til 210 grader.
-
Stek bollene på midterste rille i 15 minutter.
-
La bollene avkjøle på en rist i minst 10 minutter. Bollene kan du spise som de er, eller spises med Soft Flora Spesial og for eksempel syltetøy.
Antall porsjoner:
- 500 gram hvetemel + ekstra til utrulling
- 75 gram sukker
- 0.25 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 3 dl mandelmelk
- 1 stk egg
- 75 gram Soft Flora Spesial
Produkter i oppskriften

Kommentarer