Eltefrie rundstykker av spelt

Enkelt
110 min.
Ingenting slår nystekte rundstykker til frokost. Disse eltefrie rundstykkene med spelt og frø hever seg over natten, så du kan nyte ferske rundstykker uten å måtte stå opp midt på natten. Oppskriften gir cirka 8 eltefrie rundstykker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bland sammen mel, tørrgjær, salt, linfrø og sesamfrø i en stor bolle.

Hell over vannet og rør sammen med en sleiv til du har en klissete deig.

Dekk bollen med plast og la den stå på kjøkkenbenken over natten, i minimum 8 timer. Deigen kan stå i inntil 18 timer på kjøkkenbenken.

Neste morgen setter du ovnen på 225 grader.

Dryss 2 ss mel på kjøkkenbenken. Bruk en sleiv for å flytte deigen fra bollen over på kjøkkenbenken.

Dryss 2 ss mel over deigen. Bruk en deigskrape eller lignende og brett hjørnene av deigen inn mot midten, cirka 12 ganger til du har fått en deig du enkelt kan jobbe med.

Del deigen i 8 emner. Ha rikelig med mel i håndflatene og form emnene til rundstykker. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.

La rundstykkene etterheve under klede i 30 minutter.

Stek i 20-25 minutter, eller til du hører en hul lyd når du banker på rundstykkene.

Nyt de eltefrie rundstykkene nystekte, med Soft Flora og ditt favorittpålegg.

Antall porsjoner:

  • 4 dl kaldt vann
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 350 g siktet speltmel
  • 50 g siktet speltmel til utrulling
  • 150 g sammalt speltmel
  • 1.5 ts salt
  • 0.25 dl linfrø
  • 0.25 dl sesamfrø

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Mangomuffins med havre og kokos

Enkelt
45 min.

Havrekjeks

Enkelt
45 min.

Eltefrie rundstykker

Enkelt
25 min.