
Eltefrie rundstykker med solsikkekjerner
Slik gjør du
-
Bland sammen alt det tørre i en bakebolle og tilsett vannet. Rør godt til du har en klissete og sammenhengende deig.
-
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i minst 8 timer, gjerne lenger. Når den er ferdig hevet har du en luftig og klissete deig.
-
Sett en pizzastein eller et stekebrett uten bakepapir i en kald ovn. Forvarm ovnen til 240 grader.
-
Dryss et godt lag med hvetemel på kjøkkenbenken og velt ut deigen. Bruk en deigskrape til å brette deigen inn mot midten samtidig som du jobber inn melet slik at deigen ikke er så klissete lenger.
-
Form deigen til en avlang pølse og del opp i 12 like store emner.
-
Bruk mer hvetemel på benken om nødvendig og form hvert emne forsiktig til et rundstykke.
-
Dekk rundstykkene med et rent kjøkkenhåndkle og la rundstykkene etterheve i cirka 20 minutter.
-
Dryss et lag hvetemel på den varme pizzasteinen eller stekebrettet. Legg rundstykkene forsiktig på og stek midt i ovnen i cirka 18 minutter.
-
Rundstykkene er ferdige når de er sprø og gylne på toppen og lager en hul lyd når du banker på dem. Avkjøl på rist.
Antall porsjoner:
- 550 gram siktet hvetemel
- 230 gram fullkornshvetemel
- 50 gram solsikkefrøkjerner
- 3 ts salt
- 1 ts tørrgjær
- 6.5 dl vann
Kommentarer