Disse havrerundstykkene har en vidunderlig nøtteaktig smak, takket være havregrynene. De er dessuten eltefrie og har få ingredienser, slik at du kan nyte nystekte rundstykker uten altfor stor innsats. Denne deigen gir 10 havrerundstykker.

Kommentarer

  • Nina

    Kjempegode rundstykker, har bakt disse flere ganger nå. Men må alltid ha 1-2 dl mer vann enn oppgitt for i det hele tatt klare å røre sammen alt😅

    • Cecilie,

      Hei Nina! Så hyggelig å høre at du synes disse er kjempegode, det setter vi pris på å høre! Fordi melets evne til å tiltrekke seg fuktighet varierer er det alltid fint å justere melmengden litt så du får en passe deig. God bakelyst til deg 🙂

  • Monica

    Veldig god oppskrift!

    Kan deigen settes i kjøleskapet og stekes etter noen dager også?

    • Cecilie,

      Hei Monica! Nei, som du ser i punkt 3 i oppskriften er maks hevetid 18 timer. Lykke til hvis du prøver denne, og god bakelyst! 🙂

      • Helena

        Hvorfor er det ikke mulig å sette i kjøleskapet? Jeg har andre oppskrifter med havregryn som jeg gjør dette med?

        • Cecilie,

          Hei Helena! Du kan sette deigen i kjøleskapet, men heveprosessen kan ta noe lengre tid. Lykke til! 🙂

  • Nina

    Kjempegode rundstykker . De stod på benken i 16 timer før utbaking. Fulgte oppskriften , hadde bare i litt mere vann.

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre at baksten ble vellykket, Nina! 16 timer før utbaking høres flott ut, god bakelyst! 🙂

  • Eva Berg.

    Har laget de flere ganger. Nydelig 👍🤗 Bruker hurtig versjonen.
    Har ikke tolmodighet til å vente 😊 Lager 12 stk, så blir brettet fullt.
    280 kcal pr stk.

    • sorsig

      Fantastisk, Eva! Godt å høre at du har funnet en oppskrift som fungerer så bra for deg 🙂 Og enig med deg, venting er vrient i hverdagen 😅

  • Bitten

    Hvor mange kalorier pr rundstykke?

    • Karina

      Hei Bitten! Hele oppskriften inneholder 3356 kcal. Det betyr ca. 336 kcal per rundstykke. Ha en fin dag!

      • Mari

        Hei kan man bruke ferskgjær?🙂

        • Cecilie,

          Hei Mari! Det har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å bruke circa 0,5 – 1 gram ferskgjær. Heveprosessen kommer raskere i gang enn ved bruk av tørrgjær, så jeg ville redusert maksimum tid til 10-12 timer. Lykke til! 😊

  • Sonja A. Normann

    Prøver nå denne oppskriften for første gang. Men jeg er i tvil om rundstykkene skal stekes på vanlig varme eller i varmluft på 200 grader i 20 min.

    • Grethe

      Det har eg lurt på også. No er det tredje gongen eg lagar desse havrerundstykka, og i dag prøver eg varmluft og skrur litt ned på temperaturen.
      Har hatt godt resultat med vanleg over-/undervarme to gonger tidlegare. Eg synest rundstykka vart litt tørre første gongen, så sist og i dag har eg brukt litt flytande smør i deigen.

      • Karina

        Hei Grethe! De skal stekes på over- og undervarme. Om man vil bruke varmluft kan man senke temperaturen med 20—25 grader.

  • Gunvor

    Hvilken temperatur på vannet?

    • Karina

      Hei Gunvor. Deigen skal stå i romtemperatur i 8 timer. Så vannet kan godt være kaldt, men ikke over 37 grader. God helg 🙂