Et luftig og saftig brød som er perfekt når du vil ha nystekt brød til frokost, men ikke vil bruke mye tid på elting. Deigen lager du på 10 minutter og så lar du gjæren gjøre jobben mens du sover godt. Med mye havregryn og grovt mel i brødet, får du et brød som metter godt og passer perfekt i matpakken. Oppskriften gir 1 brød og er laget i en brødform på 2 liter.

Kommentarer

  • Ingrid

    Lages jevnlig som et billigere og ferskt alternativ til butikkjøpt brød, ganske fornøyd med oppskriften! Brødet smaker deilig. Eneste er at brødet sitter godt fast i brødformen hver gang til tross for at jeg smører det godt med olivenolje før steking. Gjør jeg noe feil, kanskje?

    • cecilie,

      Hei Ingrid! Så hyggelig å høre at brødet faller i smak! Du kan enten forsøke å strø formen med litt mel etter at den er smurt, eller legge en strimmel med bakepapir i formen neste gang du baker. Lykke til! 🙂

    • Geir

      Jeg fikk brødform i silikon, de er absolutt å anbefale. Fungerte bra på denne oppskriften også 👍

  • Vigdis

    Skal prøves ja.

    • cecilie,

      Hei Vigdis! Så hyggelig å høre at oppskriften frister! Lykke til med brødbakingen, fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂

  • Ingvild

    Smaker gjær

    • cecilie,

      Hei Ingvild! Det var leit å høre at brødet smakte gjær. Det kan ta litt trening å få til eltefri bakst, så vi håper du ikke gir opp, men vil prøve igjen! Anbefaler deg å følge oppskriften nøye, og bruke kun 1 ts tørrgjær og sørge for at deigen hever i minst 8 timer. Det er viktig for å få et vellykket resultat. Hever du deigen for lenge (over 18 timer) risikerer du at gjæren dør, og at brødet ikke hever i det hele tatt. Lykke til! 🙂

  • Gudrunn Hestehov

    Nam nam nam, barnebarna likte det veldig godt!

    • cecilie,

      Så hyggelig å høre at brødet falt i smak, Gudrunn 😊

  • Cecilie Kristiansen

    Jeg fire doblet oppskriften. Men stemmer det at det skal være 4 små skjer med gjær?

    • cecilie,

      Beklager sent svar, Cecilie – det ser ut som kommentaren din har blitt glemt!
      Håper du fant ut av det, men ja, det er svært lite gjær som skal til når man baker eltefritt. Den lange hevetiden gjør mesteparten av jobben og bidrar til veldig god smak 😊