
Eltefrie rundstykker
Enkel
25 min
Disse eltefrie rundstykkene er laget med hvetemel, fullkornsmel og solsikkekjerner. Ved å steke de i muffinsformer er det enklere å få de til å holde formen. Deigen rører du raskt sammen på kvelden, så har du deilig, velduftende bakst på 15 minutter morgenen etter. Oppskriften gir ca. 12 rundstykker.
Ingredienser
1 porsjon
300 g siktet hvetemel
200 g fullkornsmel
50 g solsikkekjerner
0.5 ts tørrgjær
1 ts salt
4.5 dl romtemperert vann
Slik gjør du
1
Bland det tørre godt sammen: hvetemel, fullkornsmel, solsikkekjerner, tørrgjær og salt.
2
Tilsett romtemperert vann og rører det til en klissete deig med en sleiv.
3
Ha lokk eller plastfolie over bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten.
4
På morgenen setter du ovnen på 225 grader. Fordel deigen i muffinsbrett eller muffinsformer med en spiseskje. La det steke midt i ovnen i cirka 15 minutter.
5
Spises varme med Soft Flora og godt pålegg.
Kommentarer