Eltefrie rundstykker

Enkelt
25 min.
Disse eltefrie rundstykkene er laget med hvetemel, fullkornsmel og solsikkekjerner. Ved å steke de i muffinsformer er det enklere å få de til å holde formen. Deigen rører du raskt sammen på kvelden, så har du deilig, velduftende bakst på 15 minutter morgenen etter. Oppskriften gir ca. 12 rundstykker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland det tørre godt sammen: hvetemel, fullkornsmel, solsikkekjerner, tørrgjær og salt.

  2. Tilsett romtemperert vann og rører det til en klissete deig med en sleiv.

  3. Ha lokk eller plastfolie over bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten.

  4. På morgenen setter du ovnen på 225 grader. Fordel deigen i muffinsbrett eller muffinsformer med en spiseskje. La det steke midt i ovnen i cirka 15 minutter.

  5. Spises varme med Soft Flora og godt pålegg.

Antall porsjoner:

  • 300 g siktet hvetemel
  • 200 g fullkornsmel
  • 50 g solsikkekjerner
  • 0.5 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 4.5 dl romtemperert vann

Kommentarer

Lignende oppskrifter