
Grove scones med eple og kanel
Slik gjør du
Varm opp ovnen til 225 grader.
Bland sammen siktet hvetemel, sammalt hvetemel, bakepulver og kanel i en bolle.
Tilsett Soft Flora Steke og Bake i terninger og smuldre det inn i melblandingen til det er helt innarbeidet.
Bland sammen eplemos, yoghurt og melk i en bolle og ha i melblandingen.
Rør til en jevn deig, men pass på å ikke bearbeide deigen for mye. Da blir baksten tung og kompakt.
Del deigen i to og form hvert emne til en rund kake som er cirka 4 centimeter tykk på et smurt bakebrett. Skjær hver leiv i fire trekanter med en kniv dyppet i mel.
Skrell eplet og fjern kjernen. Del eplet opp i terninger på cirka 1×1 centimeter. Fordel eplebitene over toppen av deigen og trykk de forsiktig ned.
Legg sconesene på et bakepapir og stek på midterste rille i 15 minutter.
La sconesene avkjøle på en rist i minst 10 minutter.
Antall porsjoner:
- 5 dl siktet hvetemel
- 3 dl sammalt hvetemel, finmalt
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 100 gram Soft Flora Steke og Bake
- 0.5 dl eplemos
- 2 dl yoghurt naturell
- 2.5 dl melk
- 1 stk eple
Produkter i oppskriften

Kommentarer