
Kjøleskapsgrøt med eplekakesmak
Drømmer du om dessert til frokost? Denne kjøleskapsgrøten gir deg den nydelige smaken av nystekt eplekake. Lag den kvelden i forveien, og du har frokosten klar når du står opp. Genialt og enkelt!
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
Del eplene i små terninger, på cirka 1×1 centimeter.
-
Varm opp en stekepanne på middels varme og ha i Soft Flora Steke og Bake og honning.
-
Ha eplebitene over i pannen.
-
Stek eplebitene mens du rører rundt til de begynner å karamellisere. Dryss over kanel og la bitene steke til de er gylne og karamelliserte. Sett til siden og avkjøl i 10 minutter.
-
Bland sammen havregryn, melk, vaniljeyoghurt og de karamelliserte eplene i en bolle. Ha grøten over i en beholder med lokk.
-
La kjøleskapsgrøten stå i kjøleskapet over natten eller i minst 3 timer.
-
Server kjøleskapsgrøten med hakkede mandler og gjerne litt ekstra eplebiter på toppen.
Antall porsjoner:
- 2 stk epler
- 3 ss Soft Flora Steke og Bake
- 3 ss honning
- 1 ts kanel
- 150 gram havregryn
- 2 dl melk
- 2 dl vaniljeyoghurt
- 50 gram hakkede mandler
Produkter i oppskriften

Kommentarer