
Eltefri minipizza med pepperoni
Slik gjør du
-
Bland sammen hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.
-
Smelt Soft Flora Steke og Bake i en kjele eller i mikrobølgeovnen. Tilsett egg, melk og smeltet Soft Flora i melblandingen og rør rundt til det hele er godt blandet.
-
Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og brødet vil ikke heve.
-
Dryss rikelig med hvetemel over kjøkkenbenken. Velt deigen ut på det melete underlaget og bruk hendene til å brette deigen fra kanten inn mot midten til den er mindre klissete og lettere å jobbe med. Tilsett litt ekstra hvetemel om du trenger det.
-
Form deigen til 20 små runde kuler og legg de på et bakepapir. Trykk kulene flate med håndflaten. Dekk til med kjøkkenhåndkle og la den etterheve i 30 minutter.
-
Varm opp ovnen til 200 grader.
-
Pensle minipizzaene med pizzasaus eller ketchup. Legg små skiver av pepperoni på deigbitene og trykk de ned i deigen.
-
Stek på midterste rille i ovnen i 10 minutter.
-
Server med tomatsaus eller rømmedipp.
Antall porsjoner:
- 250 gram siktet hvetemel
- 250 gram sammalt hvetemel, finmalt
- 0.25 ts tørrgjær
- 0.5 ts salt
- 150 gram Soft Flora Steke og Bake
- 1 stk egg
- 3 dl melk, romtemperert
- 1 dl pizzasaus eller ketchup
- 20 stk pepperoni
Produkter i oppskriften

Kommentarer