Porsjoner: 1

Tid: 60

Vanskelighetsnivå: Enkelt

 

Du trenger:

 

Julekjeks:

100 gram Soft Flora Steke og Bake

2 dl sukker

1 egg

0.5 dl melk

4 dl mel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

 

Melisglasur:

1 eggehvite

150 gram melis

 

Pynt:

Nonstop

Sjokoladeperler

Sjokoladedråper

Rød glasurpenn

Mini marshmellows

Slik gjør du:

Julekjeks:

  1. Pisk Soft Flora og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Tilsett egg og melk, og pisk til det er godt innarbeidet i margarinen.
  2. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og bland det tørre med det våte til du har en jevn og fin kjeksdeig.
  3. Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter.
  4. Varm opp ovnen til 200 grader.
  5. Bruk en spiseskje og form kjeksdeigen til små kuler som du legger på et bakepapir. Pass på å ha minst 5 centimeter mellom kulene for de flyter ut ved steking.
  6. Stek kjeksene i 10 minutter på midterste rille.
  7. La kjeksene avkjøle på en rist før de pyntes med unntak av reinsdyrene. Til reinsdyrene må du stikke saltstengene i kjeksen før de kjøles ned.

Melisglasur:

Bland sammen eggehvite og melis til du har en tykk, men noe flytende melisglasur.

Pynteforslag:

Reinsdyr:

Bryt saltstengene i fire deler og legg på to og to deler som horn på toppen av kjeksen. Legg på to sjokoladeperler som øyne og en rød nonstop som nese.

Olaf:

Smør på et tynt lag melisglasur. Bruk sjokoladeperler som øyne og som en munn på siden av ansiktet. Fest deretter en oransje nonstop som nese.

Nisse:

Smør på et tynt lag melisglasur. Lag en lue på toppen med rød pynteglasur og legg på en mini marshmellow. Bruk sjokoladeperler som øyne, øre og munn, og en rød nonstop som nese.

Snømann:

Smør på et tynt lag melisglasur. Legg på to grønne nonstop som ørevarmere og tegn en linje mellom de to over toppen av kjeksen med rød pynteglasur. Legg på to sjokoladedråper som øyne, rød nonstop som nese og sjokoladeperler som munn.

Pingvin:

Smør på et tynt lag melisglasur. Lag ansikt på øverste del av kjeksen først med sjokoladeperler som øyne, oransje nonstop som nebb og to røde nonstop som ører. Lag knapper nedover resten av kjeksen med tre sjokoladeperler.