De beste brødene til påskefrokosten

Lange påskefrokoster med godt pålegg, quiz og familie er for mange noe av det beste med påsken. Lukten av nytraktet kaffe og lunt, nystekt brød gir ekstra god stemning. Her får du tre oppskrifter på ekstra gode brød som er supre til påskefrokosten. Eltefritt brød er ekstra praktisk om du er på hytta eller andre steder uten kjøkkenmaskin.

PS. Nederst på siden finner du en enkel påskequiz som hele familien kan bryne seg på under påskefrokosten.

Eltefritt valnøttbrød

Eltefritt valnøttbrød

Dette saftige eltefrie brødet er enkelt å lage og gir deg rykende ferskt brød til frokost med minimal innsats. Valnøttene gir brødet en smak som går perfekt sammen med klassiske pålegg som skinke, eggesalat, rødbetsalat eller brunost.

Tid: 110 min + en natts heving

Tips! Vil du ha rykende ferskt brød samme dag? Bruk en halv pose tørrgjær og la deigen heve i 2 timer.

Få oppskriften
Eltefritt gulrotbrød

Eltefritt gulrotbrød

Det finnes flere grunner til å tilsette litt revet gulrot i brødet. Gulroten gir en nydelig søtlig smak på brødet, og kanskje viktigst av alt: den sørger for at brødet blir supersaftig. Ikke minst får det en ekstra gyllen farge som passer perfekt inn på frokostbordet til påsken. Sett deigen kvelden i forveien og nyt nydelig nystekt brød til frokost.

Tid: 110 min + en natts heving

Slik gjør du
Scones uten melk med pålegg

Scones for melkeallergikeren

Rykende ferske scones gir en ekstra følelse av kos til frokosten. Denne oppskriften er uten melk, halvgrove og inneholder lite sukker. I tillegg er de veldig enkle å lage. Og det beste av alt: de kan lages på bare en halvtime!

Oppskrift på melkefrie scones
Eltefritt glutenfritt brød

Glutenfritt brød

Dette luftige og smakfulle brødet kan du lage både uten elting, brødform og gryte – enklere blir det ikke! Deigen røres raskt sammen og heves over natten. Perfekt for sparsomt utstyrte kjøkken.

Få oppskriften

Flere påsketips: