Det finnes flere grunner til å tilsette litt revet gulrot i brødet. Gulroten gir en nydelig søtlig smak på brødet, og kanskje viktigst av alt: den sørger for at brødet blir supersaftig. Her får du en eltefri variant av gulrotbrødet som er enkelt og raskt å lage. Deigen lager du kvelden i forveien, så kan du enkelt nyte nystekt brød til frokost. I oppskriften har vi brukt en brødform på 2 liter.

Kommentarer

  • B

    Veldig godt og enkelt!

    • Cecilie,

      Takk for hyggelig tilbakemelding, B! God bakelyst til deg! 🙂

  • Marianne

    Fantastisk deilig brød! Ble en fort en favoritt hos store og små i familien☺️

    • Cecilie,

      Så gøy å høre at oppskriften er blitt så godt mottatt i familien din, Marianne! Tusen takk for fin tilbakemelding😊

  • Marita

    Stekte etter anvisning og brødet var helt klissete inni😑

    • Bård

      Anbefaler å bruke steketermometer til steking av brød. Tar de ut ved 96 grader. Alltid perfekt.

    • Cecilie,

      Hei Marita! Uff, det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket! Det er ikke godt å si hva årsaken kan være, men det er flere viktige ting med eltefrie brød. Det ene er å steke brødet på over- og undervarme, og ikke varmluft. Ovner er litt forskjellige, så kanskje steketiden for din ovn må økes noe? En annen ting er at deigen skal være løs, men ikke for løs, og når størrelsen på gulrot varierer litt, så kan det hende at det har blitt for mye væske i deigen denne gangen. Håper du vil prøve igjen. Lykke til! 🙂