Ingredienser til ett brød:

  • 200 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 200 gram siktet hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 4 dl vann, romtemperert
  • 1 ss honning

Solsikkebrød: tilsett 1 dl solsikkefrø i deigen + 0.5 dl solsikkefrø til topping

Gulrotbrød: tilsett 1 stk stor gulrot, revet, i deigen

Valnøttbrød: tilsett 100 gram hakkede valnøtter i deigen

Slik gjør du:

1. Bland sammen sammalt hvetemel, siktet hvetemel, salt, honning og tørrgjær i en bolle.

2. Tilsett vann, honning og enten valnøtter, solsikkefrø eller revet gulrot i melblandingen og rør rundt til du har en klissete deig.

3. Dekk til bollen med plast og la den heve på kjøkkenbenken i ca. 8 til 12 timer.

4. Varm opp ovnen til 260 grader.

5. Ha deigen over i en brødform og la den etterheve på kjøkkenbenken i 30 minutter. Om du lager solsikkebrød strør du 0.5 dl solsikkefrø over brødet før du setter det til heving.

6. Sett brødformen inn i ovnen på midterste rille og senk temperaturen til 210 grader.

7. Stek brødet i 45 minutter, og la det hvile uten form på en rist i 10 minutter før du skjærer i det.