Saftig bananbrød uten melk, gluten og tilsatt sukker
Har du bananer som begynner å bli brune i skallet? Da har du en perfekt anledning til å lage deilig bananbrød. Godt modne bananer gir nemlig sødme og saftighet til baksten. Bananbrød finnes i utallige versjoner. Denne varianten er laget av glutenfritt mel, og er i tillegg helt fritt for melkeprodukter. I oppskriften har vi brukt en brødform på 2 liter.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Mal glutenfri havregryn til mel med en stavmikser.
2. Bland melet med bakepulver, kanel og hakkede valnøtter.
3. Mos bananene med gaffel.
4. Pisk eggene luftige og bland forsiktig med den moste bananen. Tilsett havremelk og smeltet Soft Flora spesial.
5. Tilsett melblandingen i det våte, og rør til du har en jevn røre.
6. Hell i en smurt brødform på 25 x 12 centimeter.
7. Stek bananbrødet midt i ovnen på 180 grader i ca. 40 minutter. Avkjøles på rist.
Tips!
Bananbrød holder seg saftig i flere dager hvis det pakkes i plastfolie, oppbevar det gjerne i kjøleskap.
Nam nam nam
Hyggelig at oppskriften frister, Marius! Lykke til med bakingen 😊
Hei, høres helt herlig ut, men kan man bytte ut smør med olje, og i tilfelle hvilken type olje?
Hei Ingun! Ja, du kan bruke alle smaksnøytrale oljer som for eksempel rapsolje, solsikkeolje eller maisolje. Lykke til med bakingen 🙂
Er det dumt å fryse denne? Noen som har prøvd?☺️
Hei Lene! Du kan gjerne fryse bananbrødet, det går fint! Lykke til med bakingen 😊
For å få den faktisk glutenfri bruker jeg mandelmelk, gir fortsatt et godt resultat. Kan forresten anbefale kardemomme, gurkemeie og litt chillipulver i deigen for mer smak!
Her var det mange gode tips, Gunn! Takk skal du ha, dette må vi prøve en dag. Ønsker deg en fin sommer! 😊
Kjempegodt! Barna liker det, sunt og godt. Fint å ha i matpakken.
Godt å høre at bananbrødet falt i smak hos dere, Kristin! Takk for tilbakemeldingen, og god matpakkelunsj! 🙂
Oppskriften er kun glutenfri om havremelken er glutenfri eller har et gluten innhold på under 10ppm. Dette er veldig viktig info å gi til bland annet Cøliakikere.
Hei Anders! Takk for godt tips! 🙂
Jeg har klart å bestille 10 kg. Bananer istedet for 10 stk, og trenger definitivt bakeoppskrifter 😂😂 Kan dette brødet fryses?
Oi! Da har du bananer en stund 🍌Heldigvis kan bananbrødet fryses. Det kan også bananene. Del dem opp i mindre biter og bruk i smoothies, bananpannekaker og bananbrød etterhvert. Lykke til 😊
Veldig fin oppskrift på bananbrød, liker at den er uten tilsatt sukker og basert på havre, det gjør den til et smart valg på hverdager. Jeg brukte vanlig melk og en blanding av smør og matolje i stedet for soft fordi det var det jeg hadde tilgjengelig. Byttet ut noe av nøttene med 1/4 plate hakket mørk sjokolade. Veldig godt!
Hei Eli-Anne, og takk for god tilbakemelding og supert tips! Sjokolade her må jo bare bli nydelig 😋 Med høyt kakaoinnhold beholder du også sunnheten i bananbrødet. Perfekt kos i hverdagen!
Hei, kan man erstatte eggene med bakepulver i denne oppskriften?
Hei Martine!
Egg er bindemiddel og kan ikke erstattes med bakepulver. Dersom du ønsker å bytte ut egg, så kan man jo prøve yoghurt naturell som erstatning, men dette har vi ikke prøvd selv enda, så kan ikke garantere for at dette vil fungere.