Hvem elsker ikke muffins? Særlig når du kan få dem både sunne og gode! Lager du dem kvelden i forveien har du en rask, sunn og supergod frokost, som gir energi både til skole og jobb. Oppskriften gir 8-10 blåbærmuffins.

Ingredienser

1 porsjon

2 stk modne bananer
2 stk egg
1.5 dl havremel
1.5 dl havregryn
1.5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl blåbær, frosne eller ferske

Produkter i oppskriften

Soft Flora Original
Soft Flora Original
Soft Flora er laget av rapsolje som gir mild og god smak, og smøremykhet rett fra kjøleskapet. De… Les mer

Kommentarer

  • Annette

    Kjempe gode! Jeg brukte selvplukkede blåbær.
    Jeg lot muffinsene være i ovnen i 20 min, i stede for 25 min. De ble saftige og gode! Med deilig sprøhet på utsiden. 😋

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at du er fornøyde med oppskriften, Annette! Takk skal du ha. Selvplukkede blåbær høres himmelsk ut, kos deg med muffinsene 🙂

  • Elli

    De ble gode, men skulle det ikke være noe melk i? De ble litt tørre

    • Cecilie,

      Hei Elli! Her er det godt modne bananer som utgjør væsken, så det stemmer at det ikke skal være melk i disse. Flott å høre at de smakte, og lykke til med baksten 🙂

    • Anna

      Jeg likte disse muffinsene veldig godt den beste sunne oppskriften av muffins

      • Cecilie,

        Så koselig at du synes disse er gode, Anna! Takk for tilbakemeldingen og kos deg med bakingen 🙂

  • Bakermester Harepus

    Kan man droppe banan, og erstatte havremel med hvetemel?

    • Cecilie,

      Hei Bakemester Harepus! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å gjøre din vri på oppskriften. Prøv deg litt frem, og fortell oss gjerne hvordan det gikk. Lykke til! 🙂

  • Elisa

    Hos oss ble disse mottatt som OK, men litt for tamme, hos oss voksne og barna likte dem ikke noe særlig. Selv likte jeg dem bedre med en ts kardemomme i. Jeg er veldig fornøyd med kosistensen og det at de inneholder så og si bare gode ingredienser. Det ene barnet liker ikke banan, så jeg lagde en bananfri versjon også. Der hadde jeg istedenfor i 20 stenfrie dadler som jeg kjørte til puré sammen med litt vann, 1ts kanel og i underkant av 1ts kardemomme (til ca samme mengde og kosistens som bananmosen). Det ble en absolutt favoritt hos alle her! Da ble de søte som dessertmuffins, så man kan kanskje ta færre dadler om man ikke ønsker det. Men dadler er fiberrike godsaker, så her legger jeg dem i matpakker med god samvittighet. 😋

    • Cecilie,

      Hei Elisa! Takk for gode tips og innspill til oppskriften! Det blir vil glade for å høre om, og det smakte sikkert nydelig med dadler og kardemomme. God bakelyst til deg 🙂

    • Kristine

      Dette var helt nydelig med din daddelvariant (brukte 12 medjool dadler)! Ungene elsket det (og de pleier å være litt vanskelige på «sunne» ting som ser usunt ut). Takk for tipset 🥰

  • Tian

    Det er sååå godt, ihvertfall røren😋😋😋❤❤Nam Nam🧁🧁🧁🧁🫐🍌

    • Cecilie,

      Så bra å høre at muffinsene og røren falt i smak, Tian! Takk skal du ha, og kos deg med bakingen 🙂

  • Helena, 11 år.

    Det er sååå godt, ihvertfall røren😋😋😋❤❤Nam Nam🧁🧁🧁🧁🫐🍌

    • Cecilie,

      Godt å høre at muffinsrøren faller i smak hos deg, Helena! Kos deg med baksten, og takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

  • Vega

    Hadde ikke havremelk, brukte grovt mel, funka topp. Tilsatte også kanel og kardemomme i oppskriften, det ble supert!

    • Cecilie,

      Det høres nydelig ut, Vega! Alltid gøy når noen finner sin egen vri på oppskriftene våre, det setter vi stor pris på at du deler. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med mufffinsene 🙂

  • Lise Brenne

    Takk for god oppskrift👍
    Trodde jeg hadde blåbær i fryseren men det var solbær. De ble nydelige med solbær og meierismør😋

    • Cecilie,

      Hei Lise! Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak. Høres nydelig ut med solbær istedenfor blåbær. Takk for tipset, og lykke til med bakingen! 😊

  • Anne M. Ulven

    Har laget den flere ganger, og er i gang akkurat nå. Kjempegode. Klarer aldri å huske å kjøpe soft Flora, men knallgode allikevel. Passe søte og holder akkurat min diabetesdiett ( litt mye banan). Men jeg får besøk i kakeboksen titt og ofte, så alt går ikke i min munn. Takk for fin oppskrift. Lover å kjøpe soft flora🤣
    Anne

    • Cecilie,

      Hei Anne! Takk for hyggelig tilbakemelding! Godt å høre at muffinsene faller i smak. Vi synes selvfølgelig at Soft Flora er aller best, men andre typer margarin eller smør fungerer også. Lykke til! 😊

  • Lotta

    Kjempe saftige gode matmuffins. Jeg bruker svart havre havregryn og havremel og sukrin sukker og mer blåbær. Da er de glutenfrie også. Alle i familien elsker disse. Like gode kalde fra kjøleskap som nye.

    • Cecilie,

      Så flott å høre at du har funnet din egen vri på denne oppskriften, Lotta! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med baksten! 😊

  • Laila

    Har lagd disse flere ganger med forskjellige smørtyper, og de er uten tvil best med soft flora😊 gode og mettende😊

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at muffinsene faller i smak, og at Soft Flora går av med seieren, Laila! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 😊

  • Mia

    De er i ovnen og er superspent, tenkte å ha de i matpakke på skolen

    • Cecilie,

      Håper matpakken smakte i dag, Mia! God bakelyst til deg! 😊

  • Rahil

    Veldig gode muffins. Alle i familien ble fornøyde. Brukte hvetemel i stedet for havremel og melis i stedet for vaniljesukker da jeg ikke hadde det hjemme.

    • Cecilie,

      Godt å høre at du fant din egen vri på mufffinsoppskriften, Rahil! Det høres nydelig ut med hvetemel istedenfor havremel. Kos deg med muffinsene 😊

  • Petter

    Lagde just disse (med bringebær i stedet for blåbær). Utrolig gode!

    • Cecilie,

      Høres nydelig ut med bringebær i disse, Petter! Takk for tilbakemeldingen, og god sommer videre til deg 😊

  • Ingrid

    Kjempe gode, jeg la litt sukker i😊

    • Cecilie,

      Så koselig å høre at muffinsene falt i smak, Ingrid! Ja, litt ekstra sukker smaker sikkert godt i disse. Takk for tilbakemelding, og god sommer videre til deg! 😊

  • Ina

    Disse ble kjempegode. Må innrømme at jeg brukte vanlig smør 🙂

    • Cecilie,

      Hei Ina! Herlig å høre at muffinsene falt i smak! Vi synes selvfølgelig de smaker aller best med Melange, men det er ikke noe i veien for å bruke smør også. God sommer videre til deg, og god bakelyst! 😊

  • Lisa Kristin Strindberg

    Guttene sa det var den beste muffinsen de hadde smakt. og da er det flott for bestemor å vite at det ikke er sukker i den!

    • Cecilie,

      Hei Lisa Kristin! Så hyggelig å høre at muffinsene falt i smak hos barnebarna! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med baksten 🙂

  • Therese

    Kjempegode! Ungene elsker dem 🙂

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at oppskriften og muffinsene faller i smak hos familien, Therese! Kos dere med bakingen 🙂

  • Maria

    Hvor fast skal deigen være egentlig

    • Cecilie,

      Hei Maria! Deigen skal være middels fast. Fordi størrelse på bananer og egg varierer vil deigen få litt ulik konsistens hver gang. Blir den for fast kan du eventuelt justere med litt vann. Lykke til! 😊

  • Emma

    Kan man bare bruke 1 banan?

    • Cecilie,

      Hei Emma! Det har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å bruke bare en banan. Men da trenger du nok å justere litt på de andre ingrediensene, slik at konsistens på røren ikke blir for fast. Prøv det litt frem, og fortell oss gjerne hvordan det gikk, lykke til! 🙂

  • Vera

    Sunne saftige og gode 😊

    • Cecilie

      Så hyggelig at disse falt i smak hos deg, Vera! God bakelyst! 🙂

  • Sofie

    Kan man ha i mango i den i stede

    • Cecilie

      Hei Sofie! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bruke mango istedenfor blåbær. Du får prøve deg litt frem, og gi oss gjerne tilbakemelding på hvordan det gikk. Lykke til! 🙂

  • Kelly

    Kan man bruke hvetemel istedenfor havremel

    • Cecilie

      Hei Kelly! Ja, det går helt fint, lykke til! 🙂

  • Emilie

    Sunne, gode muffins som er perfekt i matpakken til både små og store! Har laget disse mange ganger. Bruker olivenolje istedenfor smør for å få de melkefrie.

    • Cecilie

      Hei Emilie! Så hyggelig å høre at muffinsene faller i smak! Takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst i 2022! 🙂

  • Silje

    Hei, har dere næringsinnholdet pr 100g til disse muffinsene?

    • Anne Cathrine

      Hei Silje!
      Om man fordeler røren på 8 muffins gir 1 muffin 192 kcal, 10.5g fett, hvorav 2,2g er mettet fett, 4.8g enumettet fett og 2.8g flerumettet fett, 18.7g karbohydrater, 2.8g fiber og 4.4g protein.
      God bakelyst 😊

  • Jorunn

    Mine ble helt blålilla! Ser ikke like lekre ut. Men gode da. Hadde ikke vaniljesukker så heiv oppi litt sukker

    • Anne Cathrine

      Hei Jorunn! Hmm vanskelig å si hva som kan ha skjedd her, men vi synes uansett smaken er det viktigste. Så bra at de var gode 🙂

  • Cecilie

    Sykt mye smør i denne oppskriften, jeg reduserte det med 50g å det gikk helt fint

    • Anne Cathrine

      Så fint du fant din egen vri og løste det på den måten 🙂

  • Linn Irene

    Jeg antar at man kan bruke soft melkefritt smør også? 🙂

    • Anne Cathrine

      Hei Linn Irene. Det skal nok gå fint 🙂 Ha en fin dag!

  • Hemmelig person

    Må man ha bananer?

    • sorsig

      Hei, du trenger ikke bananer for å lage blåbærmuffins, men i denne oppskriften er de med på å binde røren og lage en saftig og søt smak. Hvis du vil ha bananfrie blåbærmuffins, vil jeg anbefale denne oppskriften og røre blåbæren forsiktig inn i røren til slutt. Lykke til 🙂 https://mills.no/oppskrift/melange/lyse-muffins/

  • Anna

    Hei! Kan man lage disse uten egg?

    • sorsig

      Hei Anna, det er i alle fall verdt forsøket! Bananene binder godt, og kan godt brukes mer av som erstatning for egg. Om ikke du vil ha for mye banan, kan du prøve deg frem med litt ekstra banan og en kombinasjon av bakepulver, vann og eddik i tillegg. Eksempelvis
      1/2 banan + 1 ts bakepulver + 1 ss vann + 1 ss eddik. Det skal kunne erstatte bindingsevnen til 2 egg. Lykke til 🙂 Håper de faller i smak!

  • Vilde

    Kan man lage en kake av denne oppskriften i stedet for muffins, og i såfall endrer dette stekingen? Det er ikke muffinsformer i butikken, og disse muffinsene så så gode ut….

    • Marthe

      Hei Vilde! Så hyggelig at du vil teste oppskriften 🙂 Vi har ikke testet å lage en kake med denne oppskriften, men jeg vil tro at det går helt fint. Steketiden blir nok noe lengre. Du kan teste med en kakepinne eller fyrstikk etter 25 minutter for å sjekke om den fortsatt er rå og så eventuelt la den stå litt til om du synes det trengs. Lykke til!

  • Thea

    Gir 1 porsjon ca. 8-10 muffins ?

    • Cecilie

      Ja, det stemmer at oppskriften gir 8-10 blåbærmuffins med vanlig standard størrelse på formene. Lykke til! 🙂

  • Åse Jakobsen

    Er det stor eller liten form som er brukt?

    • Cecilie

      Hei Åse, her har vi brukt muffinsformene er i vanlig standard størrelse, altså ikke de store. Lykke til med baksten! 🙂

      • Heidi

        Jeg brukte vanlige former og fikk 15 stk. Stekte dem litt over 15 minutter

        • Anne Cathrine

          🙂

  • Åshild Eriksen

    Du kan bare male havregryn selv i en foodprosessor eller lignende! Enkelt og billigere.

    • Cecilie

      Takk for et godt tips, Åshild! 🙂

  • Sonja

    Hvor kjøper man havremel?

    • Cecilie

      Havremel får du i velassorterte dagligvarebutikker. Lykke til med baksten! 😊

  • Annq

    Kan man fryse disse?

    • Signe Marie

      Hei, det skal gå helt fint 🙂

  • Inger

    Kan jeg bruke meierismør

    • Signe Marie

      Hei Inger, både smør og margarin vil fungere helt fint i denne oppskriften 🙂 Lykke til!

      • Therese

        Nam