Sunne og saftige blåbærmuffins
Enkel
40 min
Hvem elsker ikke muffins? Særlig når du kan få dem både sunne og gode! Lager du dem kvelden i forveien har du en rask, sunn og supergod frokost, som gir energi både til skole og jobb. Oppskriften gir 8-10 blåbærmuffins.
Ingredienser
1 porsjon
2 stk modne bananer
2 stk egg
100 g Soft Flora Original
1.5 dl havremel
1.5 dl havregryn
1.5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl blåbær, frosne eller ferske
Produkter i oppskriften
Soft Flora Original
Soft Flora er laget av rapsolje som gir mild og god smak, og smøremykhet rett fra kjøleskapet. De… Les mer
Slik gjør du
1. Pisk eggene godt sammen i en bolle.
2. Mos bananen med gaffel og bland den forsiktig med egget.
3. Smelt Soft Flora i en kjele eller i mikrobølgeovnen og rør det inn sammen med banan og egg.
4. Bland havremel, havregryn, bakepulver og vaniljesukker og vend det inn i det våte.
5. Rør blåbærene forsiktig inn i røren til slutt.
6. Fordel i muffinsformer og stek på 200 grader midt i ovnen i ca. 25 min.
Kjempe gode! Jeg brukte selvplukkede blåbær.
Jeg lot muffinsene være i ovnen i 20 min, i stede for 25 min. De ble saftige og gode! Med deilig sprøhet på utsiden. 😋
Så hyggelig å høre at du er fornøyde med oppskriften, Annette! Takk skal du ha. Selvplukkede blåbær høres himmelsk ut, kos deg med muffinsene 🙂
De ble gode, men skulle det ikke være noe melk i? De ble litt tørre
Hei Elli! Her er det godt modne bananer som utgjør væsken, så det stemmer at det ikke skal være melk i disse. Flott å høre at de smakte, og lykke til med baksten 🙂
Jeg likte disse muffinsene veldig godt den beste sunne oppskriften av muffins
Så koselig at du synes disse er gode, Anna! Takk for tilbakemeldingen og kos deg med bakingen 🙂
Kan man droppe banan, og erstatte havremel med hvetemel?
Hei Bakemester Harepus! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å gjøre din vri på oppskriften. Prøv deg litt frem, og fortell oss gjerne hvordan det gikk. Lykke til! 🙂
Hos oss ble disse mottatt som OK, men litt for tamme, hos oss voksne og barna likte dem ikke noe særlig. Selv likte jeg dem bedre med en ts kardemomme i. Jeg er veldig fornøyd med kosistensen og det at de inneholder så og si bare gode ingredienser. Det ene barnet liker ikke banan, så jeg lagde en bananfri versjon også. Der hadde jeg istedenfor i 20 stenfrie dadler som jeg kjørte til puré sammen med litt vann, 1ts kanel og i underkant av 1ts kardemomme (til ca samme mengde og kosistens som bananmosen). Det ble en absolutt favoritt hos alle her! Da ble de søte som dessertmuffins, så man kan kanskje ta færre dadler om man ikke ønsker det. Men dadler er fiberrike godsaker, så her legger jeg dem i matpakker med god samvittighet. 😋
Hei Elisa! Takk for gode tips og innspill til oppskriften! Det blir vil glade for å høre om, og det smakte sikkert nydelig med dadler og kardemomme. God bakelyst til deg 🙂
Dette var helt nydelig med din daddelvariant (brukte 12 medjool dadler)! Ungene elsket det (og de pleier å være litt vanskelige på «sunne» ting som ser usunt ut). Takk for tipset 🥰
Det er sååå godt, ihvertfall røren😋😋😋❤❤Nam Nam🧁🧁🧁🧁🫐🍌
Så bra å høre at muffinsene og røren falt i smak, Tian! Takk skal du ha, og kos deg med bakingen 🙂
Det er sååå godt, ihvertfall røren😋😋😋❤❤Nam Nam🧁🧁🧁🧁🫐🍌
Godt å høre at muffinsrøren faller i smak hos deg, Helena! Kos deg med baksten, og takk for hyggelig tilbakemelding 🙂
Hadde ikke havremelk, brukte grovt mel, funka topp. Tilsatte også kanel og kardemomme i oppskriften, det ble supert!
Det høres nydelig ut, Vega! Alltid gøy når noen finner sin egen vri på oppskriftene våre, det setter vi stor pris på at du deler. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med mufffinsene 🙂
Takk for god oppskrift👍
Trodde jeg hadde blåbær i fryseren men det var solbær. De ble nydelige med solbær og meierismør😋
Hei Lise! Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak. Høres nydelig ut med solbær istedenfor blåbær. Takk for tipset, og lykke til med bakingen! 😊
Har laget den flere ganger, og er i gang akkurat nå. Kjempegode. Klarer aldri å huske å kjøpe soft Flora, men knallgode allikevel. Passe søte og holder akkurat min diabetesdiett ( litt mye banan). Men jeg får besøk i kakeboksen titt og ofte, så alt går ikke i min munn. Takk for fin oppskrift. Lover å kjøpe soft flora🤣
Anne
Hei Anne! Takk for hyggelig tilbakemelding! Godt å høre at muffinsene faller i smak. Vi synes selvfølgelig at Soft Flora er aller best, men andre typer margarin eller smør fungerer også. Lykke til! 😊
Kjempe saftige gode matmuffins. Jeg bruker svart havre havregryn og havremel og sukrin sukker og mer blåbær. Da er de glutenfrie også. Alle i familien elsker disse. Like gode kalde fra kjøleskap som nye.
Så flott å høre at du har funnet din egen vri på denne oppskriften, Lotta! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med baksten! 😊
Har lagd disse flere ganger med forskjellige smørtyper, og de er uten tvil best med soft flora😊 gode og mettende😊
Så hyggelig å høre at muffinsene faller i smak, og at Soft Flora går av med seieren, Laila! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 😊
De er i ovnen og er superspent, tenkte å ha de i matpakke på skolen
Håper matpakken smakte i dag, Mia! God bakelyst til deg! 😊
Veldig gode muffins. Alle i familien ble fornøyde. Brukte hvetemel i stedet for havremel og melis i stedet for vaniljesukker da jeg ikke hadde det hjemme.
Godt å høre at du fant din egen vri på mufffinsoppskriften, Rahil! Det høres nydelig ut med hvetemel istedenfor havremel. Kos deg med muffinsene 😊
Lagde just disse (med bringebær i stedet for blåbær). Utrolig gode!
Høres nydelig ut med bringebær i disse, Petter! Takk for tilbakemeldingen, og god sommer videre til deg 😊
Kjempe gode, jeg la litt sukker i😊
Så koselig å høre at muffinsene falt i smak, Ingrid! Ja, litt ekstra sukker smaker sikkert godt i disse. Takk for tilbakemelding, og god sommer videre til deg! 😊
Disse ble kjempegode. Må innrømme at jeg brukte vanlig smør 🙂
Hei Ina! Herlig å høre at muffinsene falt i smak! Vi synes selvfølgelig de smaker aller best med Melange, men det er ikke noe i veien for å bruke smør også. God sommer videre til deg, og god bakelyst! 😊
Guttene sa det var den beste muffinsen de hadde smakt. og da er det flott for bestemor å vite at det ikke er sukker i den!
Hei Lisa Kristin! Så hyggelig å høre at muffinsene falt i smak hos barnebarna! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med baksten 🙂
Kjempegode! Ungene elsker dem 🙂
Så hyggelig å høre at oppskriften og muffinsene faller i smak hos familien, Therese! Kos dere med bakingen 🙂
Hvor fast skal deigen være egentlig
Hei Maria! Deigen skal være middels fast. Fordi størrelse på bananer og egg varierer vil deigen få litt ulik konsistens hver gang. Blir den for fast kan du eventuelt justere med litt vann. Lykke til! 😊
Kan man bare bruke 1 banan?
Hei Emma! Det har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å bruke bare en banan. Men da trenger du nok å justere litt på de andre ingrediensene, slik at konsistens på røren ikke blir for fast. Prøv det litt frem, og fortell oss gjerne hvordan det gikk, lykke til! 🙂
Sunne saftige og gode 😊
Så hyggelig at disse falt i smak hos deg, Vera! God bakelyst! 🙂
Kan man ha i mango i den i stede
Hei Sofie! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bruke mango istedenfor blåbær. Du får prøve deg litt frem, og gi oss gjerne tilbakemelding på hvordan det gikk. Lykke til! 🙂
Kan man bruke hvetemel istedenfor havremel
Hei Kelly! Ja, det går helt fint, lykke til! 🙂
Sunne, gode muffins som er perfekt i matpakken til både små og store! Har laget disse mange ganger. Bruker olivenolje istedenfor smør for å få de melkefrie.
Hei Emilie! Så hyggelig å høre at muffinsene faller i smak! Takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst i 2022! 🙂
Hei, har dere næringsinnholdet pr 100g til disse muffinsene?
Hei Silje!
Om man fordeler røren på 8 muffins gir 1 muffin 192 kcal, 10.5g fett, hvorav 2,2g er mettet fett, 4.8g enumettet fett og 2.8g flerumettet fett, 18.7g karbohydrater, 2.8g fiber og 4.4g protein.
God bakelyst 😊
Mine ble helt blålilla! Ser ikke like lekre ut. Men gode da. Hadde ikke vaniljesukker så heiv oppi litt sukker
Hei Jorunn! Hmm vanskelig å si hva som kan ha skjedd her, men vi synes uansett smaken er det viktigste. Så bra at de var gode 🙂
Sykt mye smør i denne oppskriften, jeg reduserte det med 50g å det gikk helt fint
Så fint du fant din egen vri og løste det på den måten 🙂
Jeg antar at man kan bruke soft melkefritt smør også? 🙂
Hei Linn Irene. Det skal nok gå fint 🙂 Ha en fin dag!
Må man ha bananer?
Hei, du trenger ikke bananer for å lage blåbærmuffins, men i denne oppskriften er de med på å binde røren og lage en saftig og søt smak. Hvis du vil ha bananfrie blåbærmuffins, vil jeg anbefale denne oppskriften og røre blåbæren forsiktig inn i røren til slutt. Lykke til 🙂 https://mills.no/oppskrift/melange/lyse-muffins/
Hei! Kan man lage disse uten egg?
Hei Anna, det er i alle fall verdt forsøket! Bananene binder godt, og kan godt brukes mer av som erstatning for egg. Om ikke du vil ha for mye banan, kan du prøve deg frem med litt ekstra banan og en kombinasjon av bakepulver, vann og eddik i tillegg. Eksempelvis
1/2 banan + 1 ts bakepulver + 1 ss vann + 1 ss eddik. Det skal kunne erstatte bindingsevnen til 2 egg. Lykke til 🙂 Håper de faller i smak!
Kan man lage en kake av denne oppskriften i stedet for muffins, og i såfall endrer dette stekingen? Det er ikke muffinsformer i butikken, og disse muffinsene så så gode ut….
Hei Vilde! Så hyggelig at du vil teste oppskriften 🙂 Vi har ikke testet å lage en kake med denne oppskriften, men jeg vil tro at det går helt fint. Steketiden blir nok noe lengre. Du kan teste med en kakepinne eller fyrstikk etter 25 minutter for å sjekke om den fortsatt er rå og så eventuelt la den stå litt til om du synes det trengs. Lykke til!
Gir 1 porsjon ca. 8-10 muffins ?
Ja, det stemmer at oppskriften gir 8-10 blåbærmuffins med vanlig standard størrelse på formene. Lykke til! 🙂
Er det stor eller liten form som er brukt?
Hei Åse, her har vi brukt muffinsformene er i vanlig standard størrelse, altså ikke de store. Lykke til med baksten! 🙂
Jeg brukte vanlige former og fikk 15 stk. Stekte dem litt over 15 minutter
🙂
Du kan bare male havregryn selv i en foodprosessor eller lignende! Enkelt og billigere.
Takk for et godt tips, Åshild! 🙂
Hvor kjøper man havremel?
Havremel får du i velassorterte dagligvarebutikker. Lykke til med baksten! 😊
Kan man fryse disse?
Hei, det skal gå helt fint 🙂
Kan jeg bruke meierismør
Hei Inger, både smør og margarin vil fungere helt fint i denne oppskriften 🙂 Lykke til!
Nam