Saftige lyse muffins

Enkelt
40 min.
Saftige og smakfulle muffins er perfekt til bursdager eller andre anledninger. Denne grunnoppskriften gir deg cirka 12 muffins og kan tilsettes det du har lyst på for å lage dine favorittmuffins. Alt fra blåbær og revet sitronskall, til sjokoladebiter og peanøttsmør gjør seg godt i muffinsene.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Muffins:

  1. Sett ovnen på 175 grader.

  2. Pisk sammen egg og sukker i en bolle til du har en lys og luftig blanding. Rør så i Flytende Melange og melk.

  3. Bland til slutt mel, vaniljesukker og bakepulver sammen, og rør sammen med den våte blanding. Rør godt om til du har en fin og jevn muffinsrøre.

  4. Hvis du har lyst til å blande inn din favorittingrediens, så er dette tidspunktet. Alt fra kakao og sjokoladebiter, til syltetøy eller friske bær passer godt i muffins. Du kan også prøve en av våre favoritter – nemlig eple og kanel – som setter en herlig smak på muffinsene. Alt du trenger å gjøre er å skrelle et eple og skjære det i små båter. Dypp eplebåtene i en blanding av sukker og kanel, og bland så eplebåtene inn i muffinsrøra.

  5. Sett rundt 12 muffinsformer på et stekebrett eller i et muffinsbrett. Fyll muffinsformene til de er cirka 2/3 fulle.

  6. Stek muffinsene på nederste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter.

Glasur:

  1. Pisk sammen romtemperert Melange, kremfløte, melis og vaniljesukker til en glatt glasur.

  2. Smør glasuren på avkjølte muffins eller bruk en kremsprøyte med stor tupp.

Antall porsjoner:

  • MUFFINS:
  • 125 gram sukker
  • 2 stk egg
  • 1 dl melk
  • 1 dl Flytende Melange
  • 195 gram hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 12 stk muffinsformer
  • GLASUR:
  • 150 gram Melange
  • 0.5 dl kremfløte
  • 250 gram melis
  • 1.5 ts vaniljesukker

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

  • User
    Emilie

    hei muffinsene var veldig gode brukte kremost i stedet og strøssel på toppen

    • Mills
      Marthe,

      Det høres godt ut, takk for tips! 😊

  • User
    Anonym

    Muffinsene var gode men ikke lag glassuren det var veldig ekkel og smakte kun smør og var veldig kvalmende. Så mitt tips er å lage de uten glassur eller med en annen glasur

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei, og takk for tilbakemelding! Angående valg av glasur, så er det litt smak og behag. Mange elsker en litt fyldig glasur, og da kan denne være super. Ellers er ditt tips om å enten droppe toppingen eller erstatte med annen lettere type en god idé 🙂

      • User
        Emma

        Jeg berre brukte melis å vann

        • Mills
          Marthe,

          Ja, det høres også veldig godt ut!

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter

Sjokoladekake i langpanne

Enkelt
55 min.

Kremostglasur med hvit sjokolade

Enkelt
15 min.

Tysk smørkrem

Enkelt
20 min.