Slik får du 10 ulike muffins av én muffinsrøre

Klarer du ikke å bestemme deg for hvilken smak du vil ha på muffinsene? Hva med å lage flere ulike på en gang? Med denne muffinsrøren, blir det enkelt å trylle frem ulike smaker. Vi viser deg hvordan.

Om du skal arrangere selskap eller bare har gjester med mange ulike smakspreferanser, så kan det være lurt å ha muffins med flere smaker tilgjengelig. Det kan virke tidkrevende å skulle lage flere ulike muffinsrører, men med vår enkle og allsidige muffinsrøre kan du enkelt trylle frem ulike smaker.

Du kan selv velge hvor mange smaker du vil ha fra røren. Del opp røren i to, fire eller åtte skåler og smaksett dem slik du ønsker. Husk bare å redusere mengden smakstilsetning etter hvor mye røre du har.

Trenger du tips til topping? Sjekk den store glasurguiden her!

10 ulike muffins av 1 muffinsrøre. Foto.

Grunnoppskrift på muffins – gir ca. 12 muffins

Du trenger:

  • 1 egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl Flytende Melange
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 dl melk
  • 2.5 dl hvetemel

 

Slik gjør du:

  1. Varm opp ovnen til 175 grader.
  2. Bland sammen egg og sukker, og pisk det godt sammen til det er lyst og luftig.
  3. Ha i Flytende Melange, bakepulver, vaniljesukker, melk og hvetemel mens du fortsetter å piske. Pisk videre til du har en jevn og klumpfri røre.
  4. Tilsett smak fra en av oppskriftene under.
  5. Fordel muffinsrøren i muffinsformene og stek i 20 minutter på midterste rille.
Triple chocolate muffins. Foto.

1. Sjokolademuffins

Til hele røren tilsetter du:

  • 2 ss kakaopulver
  • 0.5 dl ekstra sukker

 

2. Triple chocolate muffins

Til hele røren tilsetter du:

  • 2 ss kakaopulver
  • 0.5 dl ekstra sukker
  • 50 gram hakket hvit sjokolade
  • 50 gram hakket kokesjokolade

 

3. Peanøttmuffins

Til hele røren tilsetter du:

 

4. Vaniljemuffins med sjokoladebiter

Til hele røren tilsetter du:

  • 100 gram hakket kokesjokolade

 

5. Sitronmuffins

Til hele røren tilsetter du:

  • Revet skall fra 1 sitron

 

6. Blåbærmuffins

Til hele røren tilsetter du:

  • 150 gram ferske eller frosne blåbær
Kryddermuffins. Foto.

7. Kryddermuffins

Til hele røren tilsetter du:

  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.25 ts malt nellik

Klassisk melisglasur med vaniljesmak smaker godt på toppen av kryddermuffins.

 

8. Bananmuffins

Til hele røren tilsetter du:

  • 1 most banan

Fyldig ostekrem passer godt til denne muffinssmaken.

 

9. Eple- og kanelmuffins

Til hele røren tilsetter du:

  • Eplebiter fra 1 eple
  • 1 ts kanel

Denne smaker nydelig med kremostglasur med hvit sjokolade.

 

10. Appelsinmuffins

Til hele røren tilsetter du:

  • Revet skall fra 1 appelsin

Relaterte artikler

Relaterte oppskrifter