
Enkel melisglasur
Enkel
5 min
Denne enkle melisglasuren fungerer godt til både muffins, kaker og gjærbakst. I denne oppskriften har vi tilsatt litt sitronsaft som gjør at glasuren får en friskere smak og lysere i fargen. Den kan også tilsettes konditorfarge for å gi ønsket farge på glasuren, eller smakstilsetninger som litt kakao for å lage en enkel sjokoladeglasur.
Ingredienser
1 porsjon
3 dl melis
2 ss vann
1 ss sitronsaft
Slik gjør du
1
Bland sammen melis, vann og sitronsaft.
2
Virker melisglasuren for tørr kan du tilsette litt mer vann. Pass på mengden og tilsett aldri mer enn 1 ts av gangen, ellers risikerer du at glasuren fort blir for flytende.
3
Om du ønsker farget glasur kan du tilsette konditorfarge.
4
Fordel melisglasuren over muffins, kake eller annen bakst.
Veldig god!!! Jeg skulle lage muffins hjemme alene og skulle lage muffins , det til letts om en plett☺️ ( viktig info er at jeg er 11 år)
Gøy å høre at det var lett å lage muffinsene og at de smakte godt, Elida! Takk skal du ha, og god bakelyst i sommer! 🙂
Takk jeg og min pappa vet ikke hvordan vi lager glasur!
Håper du og pappan din fikk til denne oppskriften! Lykke til, og god sommer! 😊
Hei må man bruke sitronsaft i glasuren🙂?
Hei Oda! Nei, du trenger ikke bruke sitronsaft hvis du ikke ønsker det. 1 ss sitronsaft kan gjerne erstattes med 1 ss vann. Lykke til! 🙂
Glasuren var veldig god og søskene mine elsket den. Men jeg klarte å tilsette mye vann og da tok jeg mer melis men den var veldig flytende fortsatt. Men den var god.
Hei Sofia! Ja, med glasur er det enkelt å justere med mer eller mindre vann og melis for å få den konsistensen du ønsker. Synes du den blir for flytende tilsetter du mer melis. Lykke til! 🙂
Hei kan man bruke vaniljesuker oppi glassuren?
😁😁😁
Ja, det kan du! Lykke til! 😊
Man skal ikke ha vann man skal ha eggehvite
Hei Ms! Det er litt smak og behag om en ønsker å bruke vann eller eggehvite. Begge deler gir flott glasur, lykke til! 🙂
Det var godt men den ble litt tykk så tilsettet mer vann:)
Flott at du fant en løsning så glasuren ble slik du ønsket! Lykke til! 🙂
Kan jg bruke lime juice
Ja, det kan du, lykke til! 😊
Funket kjempebra! Måtte putte oppi litt mer av for at det skulle bli perfekt!
👌🏻👩🏼🍳
Hei Iben! Så flott å høre at du er fornøyd med oppskriften! Med glasur er det ofte slik at en må justere litt på melismengden for å få perfekt konsistens, og det høres det ut som du fikk fint til! God bakelyst! 😊
Ja sant😊
Bra glasur men var rennenes
Hei Lilly! Det var leit å høre at glasuren ikke ble vellykket. Husk å alltid tilsette vannet med 1 ts av gangen, så risikerer du at glasuren fort blir for flytende. Prøv det neste gang, så har du mer kontroll på konsistensen. Lykke til! 🙂
hei jeg ville vite at hvordan vi kan lage melis fordi hvi har ikke melis i byen
Hei! Du kan lage din egen melis ved å male sukker til fint pulver i en blender eller med en stavmikser. Lykke til! 🙂
Nam det smaker got
Så hyggelig å høre at glasuren falt i smak, Maren! 🙂
Den perfekte glasuren for allergikere. Utmerket. Tusen takk for det. Skal straks fordele over kanelboller.
Så fint at du fant en oppskrift på glasur du kan bruke, Johan Kristoffer! Kos deg med kanelbollene 😊
😋😉
🤩
Den var god
Takk, Thea! Det er veldig hyggelig med fine tilbakemeldinger på oppskriftene våre 😊 God bakelyst!
Jeg har ikke sitron🥺😔😑😑
Sitronen gir en friskere smak og hvitere farge, men du kan fint lage glasuren uten sitron. Lykke til 😊
Nam nam
Super
Den hvar så god
Ja
Ja
Hvor mange muffins holder en porsjon til.
Hei Jan! Denne oppskriften holder til cirka 12 medium store muffins 🙂