Sveitsisk marengssmørkrem er en mer avansert versjon av den klassiske smørkremen, men som er verdt den ekstra innsatsen. Denne smørkremen er laget med piskede eggehviter, noe som gir en svært luftig og smidig krem som er enkel å jobbe med og har lang holdbarhet i romtemperatur, i motsetning til kremostglasuren som fort kan bli sur og smelte når den står lenge ute. Oppskriften holder til ca. 12 muffins eller 1 langpannekake.

Ingredienser

1 porsjon

500 gram Melange
5 stk eggehviter
300 gram sukker
0.5 ts salt
0.25 ts eddik
1 ss vaniljesukker
Annet: Steketermometer

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

 • Siri

  Hva skjer om tempen blir litt for høy? Feks 100 grader? Har mann litt slingringsmonn?

  • Cecilie,

   Hei Siri! For å få et vellykket resultat med marengssmørkrem er det veldig viktig å følge oppskriften nøye, og holde et øye med temperaturen. Den blir ødelagt hvis temperaturen stiger til 100 grader. Lykke til! 🙂

 • Bjørn Andreas Gundersen

  Laget en helt lik oppskrift her om dagen. Eneste forskjell var at I den oppskriften trengtes det bare 450g smør i stedet for de 500g brukt i denne oppskriften. Opplevde at oppskriften med mindre smør, smakte overveldende mye smør, nesten som å spise klatter med spør. Synes derfor 500g blir litt mye. Er det mulig å redusere smørmengden? Har hørt dette gjør kremen bløt, men er det vært et forsøk?

  • Cecilie,

   Hei Bjørn Andreas! Vi vil ikke anbefale å redusere fettmengden i denne kremen. Et tips kan heller være å øke sukkermengden noe hvis du ønsker mindre smak av Melange margarin/smør. Lykke til! 🙂

 • Lars

  Jeg opplever denne som veldig ubalansert. For lite sukker i forhold til margarin gjør at munnfølelsrn blir veldig fet. Fettmengden bør halveres.

  • Marthe

   Så leit at du ikke ble fornøyd med kremen 😔Jeg vil anbefale at du heller øker sukkermengden noe. Ellers kan det være at du blir sittende med litt lite krem.

 • Kirsten

  Kan man bruke Melange uten melk her? 🤞🏻

  • sorsig

   Hei Kirsten, ja det skal funke like bra 🙂