Vår enkle oppskrift på lyse muffins gir deg saftige og smakfulle muffins som barna elsker, og som passer perfekt til å lage dekorative muffinskaker. Under finner du tre oppskrifter på hvordan å lage blomsterkake, kaninkake og luftballongkake.

Blomst

Muffinskake formet som blomst

Dette trenger du:

Muffins og melisglasur:

  • 26 lyse muffins
  • 750 gram melis
  • 375 gram Melange (romtemperert)
  • 1.5 ts vaniljesukker
  • 3 ss melk

Pynt:

  • Rød konditorfarge
  • Grønn konditorfarge
  • Gul konditorfarge
  • 3 sprøyteposer
  • Stor stjernetipp

Slik gjør du

Melisglasur:

  1. Ha melis, Melange og vaniljesukker i en bakebolle og kjør på lav hastighet med en K-visp til ingrediensene er godt blandet sammen.
  2. Tilsett litt og litt melk av gangen til du oppnår ønsket konsistens på glasuren, den bør være tykk nok til å holde formen når du skal sprøyte den ut. Test dette ved å lage små topper i glasuren. Holder toppene formen, er den tykk nok.
  3. Ta ut halvparten av glasuren og ha i en bolle. Tilsett rød konditorfarge til du har rosa glasur. Hvor mye konditorfarge varierer etter hvilket merke du bruker. Tilsett derfor litt og litt av gangen til du har ønsket farge.
  4. Ta ut 2/3 av den resterende melisglasuren i en bolle og tilsett grønn konditorfarge. Den siste tredjedelen tar du i en tredje bolle og tilsetter gul konditorfarge.
  5. Fordel de tre melisglasurene i hver sin sprøytepose og bruk stor stjernetipp. Start med å sprøyte ut glasur i midten av muffinsen og fortsett i ring til toppen er dekket av glasur. Du skal pynte 18 muffins med rosa glasur, 5 med grønn glasur og 3 med gul glasur.

Montering:

  1. Sett en gul muffins i midten og fordel seks rosa muffins tett i tett rundt den gule.
  2. Lag stilk ned fra blomsten ved å sette tre grønne muffinser i en svak bue ned fra midten. Sett to grønne muffins ut på hver side av den nederste grønne muffinsen.
  3. Lag deretter to blomster på samme måte som den første på hver side av blomsten – disse to er uten stilk og blader.

Kanin

Muffinskake formet som kanin

Dette trenger du:

Muffins og melisglasur:

  • 12 lyse muffins
  • 500 gram melis
  • 250 gram Melange (romtemperert)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss melk

Pynt:

  • Rød konditorfarge
  • 3 lakrisruller
  • 2 sprøyteposer
  • Stor stjernetipp

Slik gjør du:

Melisglasur:

  1. Ha melis, Melange og vaniljesukker i en bakebolle og kjør på lav hastighet med en K-visp til ingrediensene er godt blandet sammen.
  2. Tilsett litt og litt melk av gangen til du oppnår ønsket konsistens på glasuren, den bør være tykk nok til å holde formen når du skal sprøyte den ut. Test dette ved å lage små topper i glasuren. Holder toppene formen, er den tykk nok.
  3. Ha 1/3 av glasuren i en bolle og tilsett rød konditorfarge til du får en lyserosa glasur. Hvor mye konditorfarge du trenger avhenger av hvilket merke du bruker. Tilsett derfor litt og litt av gangen til du har ønsket farge.

Montering:

  1. Bruk en kniv og bre et tynt lag med hvit melisglasur på toppen av alle muffinsene.
  2. Legg en muffins litt ned på et kakefat. Plasser deretter 6 muffins rundt. Lag ører ved å legge to muffins opp fra de to ytterste muffinsene på topp.
  3. Ha hvit melisglasur i en sprøytepose og bruk stor stjernetipp. Ha rosa melisglasur i en sprøytepose og bruk liten stjernetipp.
  4. Sprøyt ut små topper med hvit melisglasur langs kanten på hele kaninen.
  5. Fyll ut ørene ved å sprøyte ut små topper med rosa melisglasur i midten av ørene.
  6. Lag en nese ved å sprøyte ut 3 små topper med rosa melisglasur nederst på den midterste muffinsen.
  7. Ta to av lakrisrullene og dra ut lakrissnøre til rullene er cirka 3 cm i diameter. Klipp eller skjær av lakrissnøret som er dratt ut. Del disse lakrissnørene i to på midten der snørene er festet sammen, slik at du får to tynne lakrissnører.
  8. Plasser lakrisrullene over den rosa nesen slik at du får to øyne. Lag en bue med lakrissnøre over øynene.
  9. Sprøyt ut små topper med hvit melisglasur og fyll resten av kaken med glasur.
  10. Sett 3 lakrissnører som måler cirka 3 centimeter på hver side av nesen slik at du får værhår.
  11. Sett 2 lakrissnører som måler cirka 4 centimeter ned fra midten av nesen i en bue ut slik at du får en munn.

Luftballong

Muffinskake formet som luftballong

Dette trenger du:

Muffins og melisglasur:

  • 21 lyse muffins
  • 750 gram melis
  • 375 gram Melange (romtemperert)
  • 1.5 ts vaniljesukker
  • 3 ss melk

Pynt:

  • Rød konditorfarge
  • Gul konditorfarge
  • Oransje konditorfarge
  • Blå konditorfarge
  • Grønn konditorfarge
  • 2 lakrissnører
  • 1 sprøytepose
  • Stor stjernetipp

Slik gjør du:

Melisglasur:

  1. Ha melis, Melange og vaniljesukker i en bakebolle og kjør på lav hastighet med en K-visp til ingrediensene er godt blandet sammen.
  2. Tilsett litt og litt melk av gangen til du oppnår ønsket konsistens på glasuren, den bør være tykk nok til å holde formen når du skal sprøyte den ut. Test dette ved å lage små topper i glasuren. Holder toppene formen, er den tykk nok.
  3. Fordel melisglasuren i 6 små skåler. Tilsett rød, gul, oransje, blå og grønn konditorfarge slik at du får fem ulike farger. Hvor mye konditorfarge du trenger avhenger av hvilket merke du bruker. Tilsett derfor litt og litt av gangen. Den sjette skal være hvit.
  4. Bruk en kniv og bre et lag med glasur i ulike farger på muffinsene.
  5. På bildet har vi følgende fargekombinasjon:
  • Rosa glasur på 6 muffins
  • Gul glasur på 2 muffins
  • Oransje glasur på 4 muffins
  • Grønn glasur på 3 muffins
  • Hvit glasur på 2 muffins

Montering:

  1. Start med å plassere en muffins litt oppe på kakefatet. Plasser 6 muffins i en sirkel rundt denne muffinsen og deretter 12 muffins rundt de 6.
  2. Plasser to muffinser som har lik farge cirka 10 centimeter under den nederste ballongrekken. Disse skal forme kurven under luftballongen.
  3. Del lakrissnørene i remser på cirka 8 centimeter og plasser dem fra de to nederste muffinsene på midten og opp til ballongen på skrå.
  4. Fyll på med litt ekstra glasur på de to muffinsene under ballongen slik at de henger sammen.
  5. Legg lakrissnøre rundt kanten på de to nederste muffinsene. Del lakrissnøret i biter på cirka 3-4 centimeter og lag et kryssmønster på muffinsene slik at det ligner på en kurv.
  6. Ha resten av den hvite melisglasuren i en sprøytepose med en stor stjernetipp og sprøyt små topper mellom muffinsene i luftballongen.