Eltefrie boller uten melk
Det er to grunner til at eltefrie deiger er fantastiske. De gjør det enkelt for deg som ikke har kjøkkenmaskin å lage gjærbakst, og siden deigen kan heve over natta blir det enda enklere å kunne nyte fersk bakst til frokost. Her får du luftige og saftige boller som er laget av eltefri deig, og som dessuten er laget uten melk – supert om du skal servere boller til noen som ikke tåler laktose. Oppskriften gir cirka 12 boller.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Bland sammen hvetemel, sukker, tørrgjær, salt og kardemomme i en bolle.
2. Smelt Soft Flora Spesial i en liten kjele eller i mikrobølgeovnen. Visp egget lett sammen med en gaffel.
3. Ha margarinen, egget og mandelmelken over i bollen og rør ingrediensene sammen med en sleiv til du har en klissete deig. Om deigen virker mer flytende enn klissete, kan du tilsette litt ekstra mel.
4. Dekk til bollen med plast og la den heve på kjøkkenbenken i minst 8 timer, men ikke lenger enn 15. Da kan gjæren dø.
5. Dryss 3 ss mel på kjøkkenbenken og hell deigen ut på benken. Dryss 3 ss mel over deigen og bruk en deigskrape eller hendene til å samle deigen. Vend den rundt 10 til 12 ganger til du har en deig som er enkel å jobbe med.
6. Del deigen i 12 emner. Rull emnene til boller og legg dem på et bakepapir. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la bollene etterheve i 30 minutter.
7. Varm opp ovnen til 210 grader.
8. Stek bollene på midterste rille i 15 minutter.
9. La bollene avkjøle på en rist i minst 10 minutter. Bollene kan du spise som de er, eller spises med Soft Flora Spesial og for eksempel syltetøy.
Kommentarer