Eltefrie rundstykker med rug
Disse saftige rundstykkene med rug kan du enkelt lage på morgenen, så har du nystekte rundstykker til frokosten.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Rør ut honningen i det lunkne vannet.
2. Dryss tørrgjær i vannet og la det stå i 5-10 minutter til det danner seg et kremet lag på toppen.
3. Bland alt det tørre godt, og hell halvparten i det våte.
4. Rør til du har en jevn røre, før du heller i resten av melet i flere runder.Deigen skal være klissete, men ikke rennende.
5. Smør et muffinsbrett med Soft Flora og dryss et tynt lag mel over.
6. Fordel røren med en spiseskje, men pass på å ikke fylle formene helt opp, for rundstykkene vil heve en del.
7. Strø gjerne over ekstra frø og nøtter.
8. Dekk brettet med plastfolie og la deigen heve i en times tid på et lunt sted.
9. Stekes på 200 grader i cirka 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.La rundstykkene avkjøle på rist.
10. Serveres lune med Soft Flora og deilig pålegg.
Kommentarer