Grove frokostdonuts
Lyst på noe skikkelig digg til frokost i helgen? Prøv disse grove frokostdonutsene som bakes i ovnen. Om du vil ha noe søtt kan du velge sjokoladeglasur fremfor den friske yoghurtglasuren. Oppskriften gir cirka 12 donuts.
Ingredienser
Yoghurtglasur
Sjokoladeglasur
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 180 grader.
2. Bland sammen sammalt hvetemel, siktet hvetemel, mandelmel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Smuldre inn Soft Flora Steke og Bake til melblandingen er klumpfri.
3. Rør sammen melk, honning og egg i en liten bolle. Ha de våte ingrediensene over i melblandingen og bland sammen til det samler seg til en deig.
4. Dryss litt mel over kjøkkenbenken. Ha deigen over på kjøkkenbenken og elt den noen ganger til den er jevn og fin.
5. Kjevle ut deigen til den er 1 cm tykk. Bruk en donututstikker og form donuts. Legg donutsene på et bakepapir. Kjevle ut deigen som er igjen og stikk ut flere donuts. Gjenta til du ikke har mer deig igjen. Du kan også bruke en donutform dersom du har dette, eller bruke en stor og en liten rund form og skjære rundt, f.eks. en teskål og et eggeglass.
6. Stek donutsene på midterste rille i 10 minutter.
7. Donutsene bør nytes så raskt som mulig etter at de er nystekte.
8. Yoghurtglasur: Bland sammen yoghurt og vaniljesukker. Fordel yoghurten over donuten og riv over appelsinskall.
9. Sjokoladeglasur: Bland sammen melis, kakao og vann. Fordel glasuren over donuten. Hakk mandlene og dryss over før glasuren stivner.
Kommentarer