Frokostlapper med pepperkakesmak
Enkel
30 min
Elsker du også smaken av pepperkaker? Da må du prøve disse herlige frokostlappene. Kanel, ingefær, nellik og pepper sørger for at lappene får den klassiske pepperkakesmaken.
Ingredienser
1 porsjon
3 stk egg
3 dl kefir eller annen syrnet melk
2.5 dl hvetemel
1.5 ts natron
2 ss mørk sirup (kan erstattes med honning, eller annen søtning)
1.5 ts kanel, malt
1 ts nellik, malt
0.5 ts sort pepper
Produkter i oppskriften
Soft Flora Steke og Bake
Soft Flora Steke & Bake er som navnet sier, godt egnet til både steking og baking. Den egner seg … Les mer
Slik gjør du
1. Pisk eggene luftige og rør inn syrnet melk, smeltet Soft Flora og sirup.
2. Tilsett mel, krydder og natron og visp til røren er fri for klumper.
3. La røren svelle i cirka 15 minutter.
4. Smør en stekepanne med Soft Flora og hell en liten øse med røre i stekepannen.
5. Stek lappene på begge sider ved middels varme til de har en gyllen farge og er gjennomstekt.
6. Pepperkakelapper er et morsomt innslag på julefrokostbordet, eller som kveldskos i adventstiden. Server med lønnesirup, vaniljekesam – eller litt melisglasur om du vil ha den ekte pepperkakefølelsen.
Kommentarer