Glutenfrie cookies med havregryn
Glutenfrie cookies med havregryn og tørket frukt. Disse er også melkefrie, og passer perfekt når det er allergier å ta hensyn til. De er fylt med havregryn, tørket frukt og nøtter, og kan fint spises til frokost eller som snacks når sulten tar deg. Denne oppskriften er laget med glutenfrie havregryn, men kan også lages med vanlig havregryn om du ikke har behov for at cookiesene er glutenfrie. Oppskriften gir 9 store cookies.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 210 grader.
2. Ta 1/3 av havregrynene og mal det til havremel med blender eller stavmikser. Ha de malte havregrynene i en bolle og bland sammen med resten av havregrynene, mandelmel, kanel, vaniljesukker, bakepulver, natron, salt, hakkede mandler, tranebær, rosiner og gresskarfrø.
3. Smelt Soft Flora Spesial i en kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen. Bland inn honningen i margarinen og rør godt. Hell blandingen over i bollen med havregryn og rør rundt.
4. Pisk sammen eggene i en liten skål og ha over i bollen. Bland alt godt sammen til du har en cookiesdeig.
5. Form deigen til store cookies og legg dem på et bakepapir.
6. Stek cookiesene i ovnen i 15 minutter.
Disse ble svidd 4 minutt før tiden.
Hei Therese! Det var leit å høre at cookiesene ikke ble vellykkede. Fordi temperaturen varierer litt fra ovn til ovn er den oppgitte steketiden i våre oppskrifter ment som en pekepinn, og ikke en fasit. Det gjelder å følge nøye med på stekingen i sin ovn, og prøve seg litt frem. Lykke til hvis du baker disse igjen! 🙂